Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд
Матч-відповідь (результат першого поєдинку 2:1) 15 серпня, 20:00.
“Дусан Арена” (Плзень)
Пряма трансляція: УПЛ ТБ

Новини Вікторії (Плзень, Чехія)

Паузу між матчами з криворіжцями “червоно-сині” ударно заповнили поєдинком чемпіонату. Команда Мирослава Кубека розгромила одного із аутсайдерів чеської першості “Карвіну” з рахунком 5:0. Рахунок відкрив Вашулін, котрий забивав нещодавно “Кривбасу”. Потім три голи “Вікторія” оформила у більшості, після чого склади вирівнялися. Під кінець зустрічі ще й цифра на табло змінилася на п’ятірку.

Наразі “червоно-сині” ідуть на другому місці у своїй першості. У їхньому активі 10 очок із 12. Стільки ж – у “Славії Прага”, а максимальні 12 з 12 – у столичної “Спарти”. За чотири тури підопічні Кубека пропустили один гол – і те при рахунку 3:0 проти “Дукли”. У цьому сезоні “Вікторія” знову буде претендувати на пальму першості у Чехії.

Для цього є у чехів також і характер – це і показали вони у другому таймі матчу проти “Кривбасу”. Від безглуздих навісів у першій половині зустрічі до перелому у грі після перерви. Забитий гол 16-річного Паноса з-за меж штрафного – можливо навіть десь із удачею – дав неймовірної сили партнерам юнака. Стіну “Кривбаса” в обороні вдалося проломити.

Новини Кривбасу (Кривий Ріг, Україна)

Минулі вихідні криворіжці провели значно гірше, ніж “Вікторія”. Логістично матч проти “Карпат” у Львові був зручний: уникали довгого переїзду Україною автобусом. А ось результат… просто жахливий. “Кривбас” програв новачку УПЛ з рахунком 0:3. Навіть не всі віддані фанати “левів” мріяли про такі цифри на табло. “Кривбас” плавно перейшов від незабитого пенальті до 0:2 уже до перерви. Далі був третій гол і скарги Вернидуба. Веселого мало. 

За двома матчами УПЛ рано поки робити якісь глобальні висновки. Але з реалізацією моментів що проти “Чорноморця”, що проти “Карпат” було дуже важко. Скільки на суддів не нарікай, але коли не забивати 100-% нагоди, то мало що може допомогти. Поки – восьме місце і три очки в активі.

Проти “Вікторії” також була нереалізація моментів. “Кривбас” більше створив загроз, а ось використати їх не зміг. У “Вікторії” два (з половиною) удари у площину – два голи. І ще в обороні команда Вернидуба, котра зазвичай потужно грає біля своїх воріт, почала просідати. Ось останні три тайми і не може вилізти з цієї ями.

Останні п’ять матчів Вікторії Плзень та Кривбасу

Останні п’ять зустрічей господарів

11.08. Вікторія – Карвіна 5:0 (1 Ліга Чехії)

08.08. Кривбас – Вікторія 1:2 (ЛЄ)

03.08. Яблонець – Вікторія 0:0 (1 Ліга Чехії)

28.07. Вікторія – Градец-Кралове 1:0 (1 Ліга Чехії)

20.07. Дукла Прага – Вікторія 1:3 (1 Ліга Чехії)

Останні п’ять зустрічей гостей

11.08. Карпати – Кривбас 3:0 (УПЛ)

08.08. Кривбас – Вікторія 1:2 (ЛЄ)

03.08. Кривбас – Чорноморець 1:0 (УПЛ)

23.07. Кривбас – Різеспор 3:4 (ТМ)

20.07. Кривбас – Аль-Батаех (ТМ)

Очні особисті зустрічі між командами

Єдиний офіційний матч відбувся тиждень тому у Кошице – вищезгадана вольова перемога чехів з рахунком 2:1. Після голу Аду у другому таймі відзначилися 16-річний Панос і джокер Вашулін. А також команди грали на зимових зборах 2023 року товариський матч. Тоді “Вікторія” перемогла з рахунком 3:0.