Головна тренерка полтавської Ворскли-2 Ія Андрущак, що виступає в Другій лізі України, висловилася про жіночу команду київського Динамо та згадала президента клубу Ігоря Суркіса.

«Жіночі команди на базі клубів УПЛ створювали ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Зараз процес розвитку жіночого футболу має вже інший етап розвитку. Можливо, ви чули, що київське Динамо закрило жіночу команду: три роки вона проіснувала і вони зараз її закрили. Вони вирішили, що в них буде команда на базі іншого клубу й тільки по документах».

На думку Андрущак, Ігорю Суркісу не подобалося, що жіноча команда Динамо поступалася із розгромними рахунками, тому він вирішив припинити розвивати цей напрямок.

«Щоб створити команду, яка буде боротися за чемпіонство, за Лігу чемпіонів, звичайно, треба вкласти велику суму грошей. Але, мені здається, що для київського Динамо це взагалі не така велика сума, та все ж столичний клуб не захотів вкладатися в жіночий футбол. Так, вони купили форму, дали м’ячі й набрали якихось дітей.

Ці діти приїжджали й програвали Ворсклі – 0:10. Їм таке не потрібно, щоб представляти бренд. А щоб розвивати жіночий футбол, той же президент Динамо Ігор Суркіс в цьому не зацікавлений. Тому все так виходить, що клуби у чоловічому і жіночому футболі ставлять різні завдання, в них різний розвиток».

Також Андрущак хотіла б, щоб існувала жіноча команда Динамо, адже такий бренд має бути представлений на всіх рівнях.

«На жаль, разом із чоловічим клубом Дніпро-1 зникла й жіноча команда, немає того ж Динамо. Правда, замість нього зайшли у вищу лігу дівчата із Полісся. Але все одно сумно, що такий бренд, як Динамо, такий бюджет, не хочу рахувати їхні гроші, але створити нормальну жіночу команду в Києві було б взагалі чудово», – заявила Андрущак.

Ворскла-2 у першому турі нового сезону Другої ліги на виїзді переграла київський Локомотив (3:2).

У наступній грі зелено-білі на домашньому полі прийматимуть вінницьку Ниву. Поєдинок заплановано на 17 серпня. Початок гри у Полтаві о 13:30.

Андрущак за час професійної кар’єри грала за українські Легенду, Житлобуд-1, Житлобуд-2 та Ворсклу, а також російські Кубаночку та Зірку-2005.

У складі національної жіночої збірної Україна Ія відіграла 58 поєдинків: два голи.