Напередодні матчу за Суперкубок УЄФА, головний тренер “Аталанти” Джан П’єро Гасперіні розповів, що його підопічні готові зіграти проти мадридського “Реала” навіть в ослабленому складі – і в цьому разі мотивація бергамасків буде ще вищою.

– Цей матч – найкраще, що могло з нами трапитися, тому що італійська команда вже чотирнадцять років не грала за Суперкубок УЄФА. Ми тут, щоб зіграти неймовірно престижну гру з нашим звичайним ентузіазмом і бажанням дивувати – проти найуспішнішого клубу у світі, і ми віддамо всю свою гордість, щоб постаратися провести відмінний матч.

Звичайно, хочеться підійти на піку своїх можливостей, але ми вже неодноразово грали великі матчі – наприклад, на виїзді з “Ліверпулем” – коли не могли розраховувати на деяких ключових гравців. Але я завжди просив своїх хлопців викладатися на повну, не піклуючись про те, хто доступний на полі чи ні.

Звісно, на папері в нас ще менше шансів на перемогу, ніж проти леверкузенського “Баєра” у фіналі Ліги Європи, але зате в нас іще більша мотивація – і іноді у футболі вдається перевернути всі прогнози.

Карло Анчелотті – один із найуспішніших тренерів у світі та орієнтир для багатьох, ми давно знаємо один одного, разом навчалися на тренерських курсах у Коверчано і, безумовно, між нами існує взаємоповага. Звісно, Карло звик до таких матчів більше за мене, але в мене зараз є перевага перед ним – я точно не можу помилитися з вибором стартового складу, тоді як на Анчелотті чинитимуть тиск із приводу вибору складу – він має вибрати найкращих футболістів, а їх у “Реалі” набагато більше, ніж одинадцять, і це може стати проблемою для нього, – резюмував Гасперіні.

Нагадаємо, минулого сезону “Аталанта” сенсаційно виграла Лігу Європи, завдавши леверкузенському “Баєру” єдиної поразки в сезоні (!) – 3:0, завдяки хет-трику Адемоли Лукмана. Однак у поєдинку проти “Реала” Гасперіні не зможе розраховувати на травмованих Джорджіо Скальвіні, Ніколо Дзаньоло та Джанлуку Скамакку, а також на Теуна Копмейнерса, який бойкотує тренування та матчі через бажання домогтися трансферу до “Ювентуса”. У той час як у складі “Реала” очікується дебют Кільяна Мбаппе і бразильського вундеркінда Ендріка.