Ліга чемпіонів
Третій раунд кваліфікації, другий матч 13 серпня,
21:45. “Гемпден Парк” (Глазго) Рейнджерс – Динамо. 
Головний арбітр: Марко Гвіда (Італія)
Пряма трансляція: 2+2, “Динамо TV”, YouTube-канал “Динамо Київ”

Рейнджерс

Перед матчем-відповіддю з “Динамо” команда Філіппа Клемана встигла здобути першу перемогу в сезоні. “Рейнджерс” впевнено переграв “Мотервелл” у чемпіонаті та забрав 3 очки в скарбничку. Так, рахунок 2:1 не натякає на впевненість, але 10 ударів в ствір воріт проти одного на користь колективу із Глазго відкидає всі запитання.

Тобто після 2-х турів Прем’єр-ліги “Рейнджерс” має в активі 4 очки (ще була нічия з “Хартсом”). Непогано, однак “Селтік”, якому минулого сезону команда програла чемпіонство, вже взяв 6 очок з різницею м’ячів 6-0.

У кваліфікації Ліги чемпіонів “Рейнджерс” стартував протистоянням з “Динамо”. Перша гра (у Любліні) завершилася для них, попри нічию, вдало. Зрівняти рахунок на останніх секундах – щастя. Хоча, справедливості заради, шотландці показали непогану гру у другому таймі, й напевно, програти не заслуговували.

Ще варто відзначити компанію опонентів команди у контрольних матчах на літніх підготовчих зборах: “Уніон” (4:4), “Манчестер Юнайтед” (0:2), “Аякс” (1:2) і “Бірмінгем” (1:2). Помітно, що до важких поєдинків у єврокубках Клеман та компанія готувалися. Перемогти бодай когось не вийшло, але розгромів теж не було.

Кадрових проблем у ФК “Рейнджерс” немає.

Динамо

Між поєдинками з шотландцями, “Динамо” провело свій перший матч у новому сезоні в рамках УПЛ. Грали у Рівному проти місцевого “Вереса”. Олександр Шовковський вирішив провести ротацію перед вирішальною грою у кваліфікації Ліги чемпіонів. Порівнюючи стартовий склад на “Рейнджерс” та одинадцятку на “Верес”, незмінними залишилися тільки 4 гравці: Попов, Михавко, Шапаренко і Кабаєв. Решта отримали можливість відпочити – хтось виходив на заміну, а хтось взагалі був поза заявкою.

Попри непростий виїзний матч “Динамо” все ж здобуло перемогу над рівнянами – 2:1. Таким чином, здобуто перші очки в УПЛ та хороший настрій перед поїздкою в Глазго.

Останнім часом кияни демонструють привабливий футбол. Звісно, прохід у кваліфікації ЛЧ сербського “Партизана” із загальним рахунком 9:2 більше говорить про те, що команда відмінно налаштувалася на принципового суперника. Та й серби значно поступаються українцям за командним класом. У першій грі з “Рейнджерсом” теж багато що вдавалося, але у підсумку вийшла лише нічия. Хоча, якби кияни не намагалися зберегти позитивний результат, а продовжували грати у високому темпі з націленістю на ворота, швидше за все, вдалося б забити ще.

“Динамо” має 2 кадрові проблеми. Доволі нещодавно на тривалий термін вибув оборонець Максим Дячук, а також продовжує відновлюватися від травми півзахисник Володимир Шепелєв.

Останні 3 матчі

Останні 3 зустрічі Рейнджерс:

10.08. Рейнджерс – Мотервелл 2:1 (Прем’єр-ліга Шотландії)

06.08. Динамо – Рейнджерс 1:1 (Кваліфікація Ліги чемпіонів)

03.08. Хартс – Рейнджерс 0:0 (Прем’єр-ліга Шотландії)

Останні 3 зустрічі Динамо:

09.08. Верес – Динамо 1:2 (УПЛ)

06.08. Динамо – Рейнджерс 1:1 (Кваліфікація Ліги чемпіонів)

31.07. Партизан – Динамо 0:3 (Кваліфікація Ліги чемпіонів)

Останні очні зустрічі:

06.08. Динамо – Рейнджерс 1:1 (Кваліфікація Ліги чемпіонів)

1987.Рейнджерс – Динамо 2:0 (Європейський кубок)

1987. Динамо – Рейнджерс 1:0 (Європейський кубок)