Барселона зазнала розгромної поразки від Монако у домашньому матчі за трофей Гампера (0:3).

Барса проводила генеральну репетицію перед стартом Ла Ліги. Однак, Флік знову виставив експериментальний склад з трьома героями передсезонних зборів – Касадо, Берналем і Пау Віктором. 60-мільйонний новачок каталонців Дані Ольмо, провівши коротку перезентацію на Монжуїку, не потрапив навіть у заявку. Натомість Ламін Ямал розпочав матч на лаві запасних.

Кубок Гампера

Барселона – Монако – 0:3
Голи: Камара, 50, Емболо, 57, Мавісса Елебі, 86.

Каталонці могли відкривати рахунок вже на першій хвилині. Пау Віктор дивом промахнувся після передачі Рафіньї на дальню стійку. Гості відповіли ще гіршим ударом Емболо паралельно з воротами тер Штегена. Барса частіше контролювала м’яч, та більшість атак підопічних Фліка захлинались у фінальній третині.

На 38-й хвилині Рафінья реалізував вихід віч-на-віч з кіпером, але гол активного бразильця скасували через офсайд. У середині першого тайму монегаскам вдалося майже неможливе – “блаугранас” втратили перевагу у володінні м’ячем. Загалом нудні стартові 45 хвилин завершився з нулями на табло.

Невдовзі після перерви гості несподівано вийшли вперед. Іньїго Мартінес і Марк Берналь “привезли” на рівному місці. Перший ризиковано покотив у боротьбу, а другий дозволив себе обікрасти Камара, який легко розібрався з тер Штегеном. А ще через три хвилини німецький кіпер вдруге виймав м’яча із сітки власних воріт. Цього разу захисники Барси не перервали розрізну передачу Мінаміно на Емболо.

Принизливі 0:2 змусили Фліка провести ряд замін. На полі з’явились, зокрема, новоспечені чемпіони Європи – Ламін Ямал і Ферран Торрес. 17-річний вундеркінд одразу ж створив перкрасний момент для Пау Віктора, який тонко підсік над воротарем, але знову не влучив у рамку.

Наприкінці зустрічі Барса втретє змусила червоніти власних фанатів. Елебі ударом метрів з 10-и легко переграв Пенью, який замінив тер Штегена – 0:3. “Блаугранас” шокували беззубою грою у прем’єрному матчі Фліка на Монжуїку. Уже найближчої суботи, 17 серпня, “кулес” зіграють з Валенсією на Местальї в рамках 1-го туру Ла Ліги.