Перший офіційний матч року під егідою Української Прем’єр-ліги відбувся за участю юнаків львівського «Руху».

Чемпіонат U-19

“Інгулець” Петрово – “Рух” Львів  1 : 6.

0 – 1. Карабін – 6.

0 – 2. Карабін – 21.

0 – 3. Лях – 32.

0 – 4. Карабін – 38.

0 – 5. Роман – 45.

0 – 6. Пастух – 67.

1 – 6. Бойко – 70.

Юніори футбольного клубу «Рух» провели перенесений офіційний матч проти «Інгульця» з Петрового та розгромили суперників із рахунком 6:1.

Хет-трик Карабіна, голи Ляха, Романа та Пастуха принесли молодим «рухівцям» більш ніж упевнену перемогу. Гра відбулася в польському Сяніку.

Необхідність таких поєдинків пов’язана з тим, що, на відміну від чемпіонату серед основних складів, у першості U-21 недотриманий спортивний принцип розташування команд у турнірній таблиці через різну кількість проведених матчів. У молодих «рухівців» їх виявилося менше, ніж у конкурентів. А підопічні Віталія Пономарьова вперше у своїй історії претендують на вихід у Юнацьку лігу УЄФА (аналог Ліги чемпіонів серед дорослих команд).

У квітні дирекція Української прем’єр-ліги затвердила рішення про дострокове завершення чемпіонату України через повномасштабне вторгнення Росії. Рішення закріпило команди у турнірній таблиці відповідно до місць, які вони займали на момент зупинки чемпіонату.

Однак це стосувалося тільки основних команд. Щодо юнацького рішення тоді не ухвалили. Тож львівський клуб подав клопотання стосовно можливості проведення двох матчів юнацької команди у Польщі. У разі перемог «Рух» U-19 може випередити «Динамо» U-19 і вперше вийти у Юнацьку лігу УЄФА.

В Українській прем’єр-лізі погодилися з цим, визначивши дати та місця проведення двох поєдинків у Польщі. У першому з них «Рух» сьогодні обіграв «Інгулець».

Матч із юніорами «Колоса» пройде у п’ятницю, 20-го травня, о 13:00.

«Рух» узяв на себе усю витратну частину щодо організації матчів. Таке рішення керівництво клубу ухвалило, аби вирішити долю чемпіонства винятково за спортивним принципом на футбольному полі у чесній боротьбі.