Головний тренер “Інгульця” Василь Кобін після нічиєї з “Колосом” (0:0) у 2-му турі УПЛ поділився думками про матч та розповів про стан здоров’я півзахисника Мар’яна Мисика, який травмувався в цій грі.

– Василь Васильович, задовільнив вас нічийний результат сьогодні?

– Ну якщо брати загалом по грі, то гра розділилася на два тайми. І якщо брати два тайми загалом, думаю закономірна нічия в сьогоднішньому матчі.

– Чому розділилася гра на два тайми? Як вважаєте?

– Я важаю, що десь в першому таймі ми нервували. Ми нервували, не робили тих речей про які домовлялися. Тут потрібно віддати належне Колосу: вони добре контролювадли мяч, вони тактично-грамотно будували свої дії. Ми десь не змогли перебудуватись, але після перерви ми зробили корективи, хлопці зрозуміли свої дії, ми вказали на помилки і в другому таймі гра змінилась.

– Як вам вдалось прибрати нервовість підопічних?

– Футбол – це гра нервів, гра помилок і завжди буду говорити своїм гравцям, що потрібно бути впененим у своїх силах, потрібно бути впевненим при своїх діях на футбольному полі. Тому що, суперник це відчуває, відчуває слабість коли ти не впевнений в своїх силах, тоді він починає нажимати. Коли ми впевнені в своїх силах на мячі і без мяча, я вважаю тоді в нас досить хороша команда.

– Сьогодні побачили вже більшу зіграність команди?

– Іде процес і те що нам вдається місцями, воно тільки місцями. Хочеться, дійсно щоб вона була цілісна картина. Коли я говорю, що потрібно гравцям адаптуватись до Премєр ліги, то що УПЛ це занадто важкий турнір і більш інтенсивніший.

– Як Мисик, як стан його здоров’я? Струс мозку, вибито зуб.

– На даний момент до нього починає приходити пам’ять. Він втратив пам’ять, навіть не зрозумів, у якій він команді грає. Дуже серйозна травма. Хочеться сподіватися на те, що все буде добре, і не потрібно буде везти його до лікарні.

Потрохи пам’ять повертається до нього. Два вибиті зуби. Подивимося. Лікар дав свій прогноз – 10 днів взагалі гравця не чіпати, а там будемо дивитися, як буде проходити його реабілітація.

– Можливо, коли проводилася ця заміна, ще не було точно відомо, що струс мозку, і ви наполягали на цій заміні, ви знали, що в наступному матчі Мисик не матиме права зіграти?

– Я був недалеко від цього моменту і бачив цей епізод. Там був удар у голову і звук такий, що там було все зрозуміло, і що потрібно буде робити заміну.

І тоді я сказав нашим лікарям, щоб вони не чекали моменту, поки головний арбітр матчу дасть сигнал, щоб вибігали, тому що там дійсно був досить важкий удар.

– Ми з вами сьогодні говорили про вірогідні трансфери Інгульця, ви сказали, що якщо молодь себе гарно проявлятиме, то вірогідно і їх не буде. Як скажете станом на зараз, як себе проявляє молодь?

– Я дуже задоволений як вони працюють і як вони віддають себе. Ми поступово будемо їх підводити до Премєр ліги, це процес і хлопці навіть не багато мають матчів в першій лізі молодці працюють. Тактично ще треба з ними попрацювати. Будемо давати шанс і однозначно будемо приймати рішення вже до самого кінця.

Якщо б в мене попередньо не б було розмови з президентом, де я йому сказав, що я повністю довіряю тим гравцям, які зараз є. Але побачимо як буде проходити, тому що, ми зараз бачимо є травма і будемо дивитись, що далі станеться, – сказав Кобін в ефірі УПЛ ТБ.