Вже 17 серпня лондонський Арсенал вдома з Вулвергемптоном стартує в новому сезоні англійської Прем’єр-ліги 2024/25. Початок гри запланований на 17:00.

Майбутнє українського захисника «канонірів» Олександра Зінченка наразі є невизначеним, оскільки з’являлася інформація про відкритість Арсеналу до продажу 27-річного виконавця.

Водночас в англійському виданні Just Arsenal News мають ідею, як усім сторонам успішно вийти з цієї ситуації, враховуючи придбання конкурента для Зінченка на позиції лівого захисника в особі італійця Рікардо Калафьорі.

«Я можу уявити собі сценарій, в якому Мікель Артета може виставити передню п’ятірку з Гаверца, Мартінеллі, Зінченка, Едегора та Сака. За такого сценарію Калафьорі час від часу переходив би в півзахист, а Габріель, Саліба та Вайт формували б захисну трійку».

У центрі поля Зінченко міг би діяти у парі з Декланом Райсом, забезпечуючи контроль м’яча.

«З таким складом «каноніри» мали б прогресивних гравців в центрі поля, в той час, як захисні та фізично міцні гравці позаду могли б утримувати оборону під час переходів.

У вільний від володіння час Калафьорі міг би зміститися на позицію лівого захисника, а Зінченко – в півзахист і сформував би опорну зв’язку з Райсом. При такій розстановці Арсенал був би королем володіння м’ячем».

У виданні вважають, що Артеті слід нарешті почути прохання вболівальників Арсеналу та спробувати використовувати Зінченка на рідній позиції в центрі півзахисту.

«Багато хто скаже, що така схема тільки на руку Зінченку, але після його гри проти Байєра (4:1), в якій він перевантажив півзахист і забив гол, я думаю, стало зрозуміло, що йому є, що запропонувати.

Чому б не використати його в півзахисті, як просили багато вболівальників, якщо він не зможе мати ігрову практику на позиції лівого захисника, де переважають Калафьорі та Тімбер?», – йдеться в матеріалі Just Arsenal News.

Зінченко у сезоні 2023/24 провів 35 матчів за Арсенал, відзначившись одним забитим м’ячем та двома результативними передачами.

Контракт Олександра з лондонцями чинний до 30 червня 2026 року.

Арсенал завершив минулий сезон на другому місці в АПЛ, відставши лише на два очки від чемпіона – Манчестер Сіті.