Збірна Франції U-23 та збірна Іспанії U-23 зіграли у фіналі Олімпіади-2024.

Оліміпада-2024, фінал.

Франція – Іспанія 3 : 5.

1 – 0. Мійо – 11.

1 – 1. Лопес – 18.

1 – 2. Лопес – 25.

1 – 3. Баена – 28.

2 – 3. Акліуш – 78.

3 – 3. Матета – 90+3-пен.

3 – 4. Камельйо – 100.

3 – 5. Камельйо – 120.

У перші 10 хвилин гри французи домінували у володінні, інтенсивно пресингували і змушували “Фурію Роху” відбиватися. У підсумку такого тиску іспанці не витримали і пропустили гол, який записав у свій актив Енцо Мійо. Арнау Тенас зреагував на удар, але переправив м’яч у свої ворота.

Пропущений гол тільки надихнув збірну Іспанії. За 10 хвилин гра абсолютно змінила свій вектор. Французи виглядали розгубленими аутсайдерами, коли “Фурія Роха” розпочала тиснути на команду Тьєррі Анрі. Фермін Лопес просто знущався з суперника, забивши два голи за сім хвилин. Гійом Ресте, який пропустили лише один м’яч у попередніх іграх, був безпомічним. Третій гол оформив Баена, забивши зі штрафного. Голкіпер французів виставив стінку, але їй не вдалося завадити удару, оскільки Коне вистрибнув у впівсили. Ресте навіть не зреагував на удар найкращого асистента Ла Ліги сезону 2023/24.

По перерві Франція розпочала спроби скоротити відставання у рахунку. Найкращий момент був у Коне, який класно пробив після навісу. Іспанія грала майже без м’яча. Другий небезпечний момент біля воріт “Фурії Роха” стався на 70 хвилині. Коне знову класно проби у боротьбі з захисниками, але Арнау Тенас здійснив суперсейф. Тиск французів призвів до гола на 78 хвилині. Олісе виконав штрафний, м’яч відскочив до Акліуша, а той вже переправив його у ворота.

Перед фінальним свистком Турьєнтес сфолив на Калімуендо. Після перегляду VAR арбітр вказав на позначку. Матета з 11 метрів переграв Тенаса і зрівняв рахунок. Через невеликий проміжок часу Турьєнтес ледь не виправив свою помилку, але м’яч влучив у поперечину.

У першому екстратаймі гра була досить швидкісною. Команди обмінювалися моментами, але забити вдалося саме іспанцям. Камельйо отримав передачу від Гомеса, і без проблем перекинув Ресте, відправивши м’яч у ворота. Французи відповіли двома гострими атаками, але безрезультатними. У підсумку підопічні Анрі пропустили на останніх секундах. Камільйо забив з шикарної передачі Тенаса, який зробив вкидання від воріт.

Іспанія втретє виграла турнір. У 2024 році жіночі та чоловічі іспанські команди здобули титули чемпіонів Європи.