Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над «Вересом» (2:1) у 2-му турі УПЛ.

– Дуже нервово складався поєдинок. Як вам це здалося з тренерської лави?

– Безумовно. По-перше, вітаю всіх з початком чемпіонату нового. Це великий крок, тому що в тій ситуації, в якій він відбувається, треба віддати належне усім організаторам, які роблять можливим це.

І, безумовно, подякувати за таку можливість нашим воїнам, що ми можемо виходити і грати матчі, дарувати радість, емоції – такі потрібні нашим захисникам, захисницям, людям, які роблять усе можливе для того, щоб ми відчували себе в захисті.

По-друге, безумовно, ми могли перемагати й доводити ще в 1-му таймі рахунок до 5:0. У 2-му таймі нічого не передвіщало, отримали зовсім необов’язковий гол, але при цьому ще мали забивати щонайменше тричі.

Кінцівка видалася трішки… Намагалися контролювати м’яч, але все рівно… Я, чесно кажучи, незадоволений в першу чергу реалізацією. По 1-му таймі ми бачили на полі тільки одну команду. Але рахунок складається не зі створених моментів, а з забитих голів.

– Ви сказали про необов’язковий гол. Як можете прокоментувати помилку Нещерета?

– Я не можу зараз коментувати помилку наших у захисті, але, безумовно, ми не маємо припускатися подібних помилок.

– Сьогодні ви вдалися до анонсованої ротації складу. Чи всі гравці вашу довіру використали?

– Ми контролювали гру. Гра проходила повністю під нашим контролем до того моменту, поки ми не пропустили. Ми дали додаткові козирі нашому супернику, вони побігли вперед. І при цьому ми ще мали можливість для того, щоб забити.

В кінці могли пропустити, той же Руслан Нещерет дуже вдало зіграв в одному епізоді. Але ми мали забивати. Безумовно, ми мали забивати в цьому матчі 6-7 м’ячів.

– Сьогодні було багато грубих моментів. Як ви це прокоментуєте? Ви, я бачила, навіть з арбітром з цього приводу спілкувалися.

– Це футбол, це емоції. Кожна команда намагається перемагати, кожен гравець намагається не поступитися. Це, в принципі, нормально. Але, безумовно, треба буде більш конкретно дивитися. Тому що було багато таких моментів, на мій погляд, спірних, але вони були як в один бік, так і в інший.

– Низка футболістів сьогодні отримала відпочинок. Відсутність Караваєва з Ярмоленком можна пояснити тим, що вони ветерани. А Бражко і Ванат чому отримали відпочинок?

– Це моє рішення. Я так вважав, я так і зробив, – сказав Шовковський.