За підсумками минулого сезону обидва клуби мали перейти до Другої ліги. Проте через зняття деяких клубів зі змагань “Металург” і “Кремінь” зуміли зберегти прописки у Першій лізі.

Запоріжці у кубковій грі в гостях поступилися “Вікторії”, а “Кремінь” також на виїзді вибув з кубкового розіграшу. До зустрічі на “Славутич Арені” “Металург” не програвав “Кременю” впродовж п’яти поспіль ігор Першої ліги: 3 перемоги та 2 нічиї.

Запоріжці розпочали гру першим номером, але з конструктивом у заключній третині поля були проблеми. Гості основний акцент зробили на надійній грі у захисті і на контратаках. Відкрити рахунок господарям допоміг стандарт. Після подачі Блізніченка м’яч опинився у Іродовського, який з другої спроби розстріляв ворота Оксененка – 1:0. Після голу футболісти “Металурга” продовжували контролювати м’яч і перебіг подій на полі.

В середині першого тайму через пошкодження довелося змінювати одного із лідерів “Металурга” Андрія Блізніченка. На 30-й хвилині запоріжці самі собі привезли проблеми. Палюх збив Трофимюка і отримав заслужену червону. Реалізувати чисельну більшість до перерви гості не змогли.

З початку другого тайму запоріжці змушені були більше грати без м’яча, але суттєвих проблем суперники їм не створювали. Темп матчу пісял перерви був повільним і це влаштовувало господарів поля. На жаль, повітряни тривоги також суттєво впливали на гру. Відігратися гості не змогли.

Перша ліга. Перший тур

“Металург” -“Кремінь” 1:0

Голи: Іродовський (17)

Вилучення: Палюх (30)