Ворскла впевнено перемогла Лівий берег у виїзному матчі 2 туру чемпіонату України-2024/25. Матч завершився з рахунком 2:0.

Українська Прем’єр-ліга. 2-й тур.

«Лівий берег» – «Ворскла» – 0:2

 Гол: Челядін, 50, Ковталюк, 68

 Попередження: Якимів, 10, Дедух, 33 – Павлюк, 61

«Лівий берег»: Механів – Сіднней (Непейпієв, 69), Самар, Якимів, Соколов – Дедух, Банада – І. Когут (Астахов, 62), Синиця, Галас (Співаков, 62) – Сухоручко.

Запасні: Фастов, Сташків, Семенов, Дударенко, Литовченко, Косовський, Колесник.

«Ворскла»: Ісенко – Крупський, Чорноморець, Гучек, Пердута – Челядін (Хрипчук, 79), Скляр (Шкрієль, 78), Павлюк (Корнієнко, 82) – Кане, Ндукве (Ковталюк, 58), Нестеренко (Мякушко, 59).

Запасні: Домолега, Бацула, Прус, Ієде.

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Гра очікувано виявилася багатою на боротьбу. Вже на 30-й секунді по ногах отримав Олександр Скляр, а трохи згодом захисник Ворскли Лука Гучек жорстко підкотився під суперника, за що отримав жовту картку.

Перший по-справжньому небезпечний момент виник лише на 26-й хвилині, коли півзахисник Лівого берега Олег Синиця ефектно розібрався з кількома візаві та вивів Тараса Галаса сам-на-сам з воротарем, але той пробив надто слабко та по центру.

За 10 хвилин до кінця тайму господарі створили ще одну вбивчу нагоду — Іван Когут примудрився пробити з-під опіки двох суперників, але капітан Ворскли Ігор Перудута в останню мить заблокував удар.

Попри те, що гострішим та активнішим був Лівий берег, по перерві фортуна посміхнулася Ворсклі. Денис Челядін скористався грубою помилкою воротаря Максима Механіва, який не зміг зафіксувати м’яч у руках після подачі з кутового.

На 68-й хвилині Челядін знову записав своє ім’я у протокол, але цього разу вже я автор гольової передачі. Його ідеальний навіс у штрафний майданчик замкнув свіжий Микола Ковталюк.

Наприкінці матчу полтавці почали куражитися. “Біло-зелені” розіграли шикарну комбінацію, яка увінчалася майстерним асистом Деміра Шкрієль на Сергія Мякушка.