Український тренер і футбольний експерт Юрій Вірт проаналізував поразку “Кривбасу” від “Вікторії” Пльзень у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи (1:2).

– Ми побачили два різних тайми. У першому забили шикарний гол, вели рівну боротьбу. Очікувалось, що “Кривбас” в другому таймі гратиме в обороні надійно, шукатиме шанс на контратаках.

Швидкий пропущений м’яч, за яким пішов і другий, трапився внаслідок індивідуальних помилок. Перевернувши матч, “Вікторія” мала ще декілька моментів, а “Кривбас” сам собі почав привозити. Є невтішний результат, але “Кривбас” міг цілком претендувати на нічию. Індивідуальні помилки призвели до того, що наша команда програла.

– Помилки в пропущених голах – брак досвіду гри проти таких команд?

– “Кривбас” давно не грав у єврокубках. На внутрішній арені ми не побачимо таких агресивних команд, як “Вікторія” (Пльзень). Вони були заряджені на боротьбу, вдало діяли у пресингу, змушуючи “Кривбас” помилятися. Втрата в центрі поля призвела до того, що Панош завдав влучного удару.

“Кривбас” готувався до такого силового футболу, але команда Вернидуба в цьому аспекті поступалася супернику.

– А як вам гольова комбінація “Кривбасу” з голом Прінса?

– Я отримав задоволення від того, як була розіграна триходівка, де Вакулко віддав на хід Дібанго, який знайшов Прінса, ну а той в один дотик відправив м’яч у ворота. Зробили те, що повинні були. Виконання було ідеальне, але таких атак ми багато не побачили.

– “Кривбас” був готовий до такого агресивного суперника?

– Вони однозначно готувалися. Всі відмічали, що буде багато боротьби, але у мікроепізодах “Кривбас” програвав. В другому таймі втрата в центрі поля призвела до першого пропущеного голу. Програна боротьба так само призвела і до другого пропущеного м’яча. Мене це десь здивувало, адже “Кривбас” практично не програє боротьбу у чемпіонаті.

– Можна говорити про те, що “Кривбас” вийшов на цей матч в оптимальному складі?

– Спрогнозувати склад “Кривбасу” на матч дуже важко. Юрій Миколайович Вернидуб кожного матчу робить ротацію. Ми побачили в складі Бізіману, Понєдєльніка. Микитишин, якщо я не помиляюсь не грав з перших хвилин проти “Чорноморця” (1:0). На сьогоднішній день “Кривбас” випустив всіх найсильніших.

У матчі-відповіді “Кривбас” зможе уникнути помилок, які коштували позитивного результату в Кошице?

– Шанси в команди є. Потрібно зробити роботу над помилками, яких не бракувало. Шукати свій момент, адже в Чехії буде не так багато моментів. І не поступатися в боротьбі.

– На чому можна ловити “Вікторію”?

– М’яч, який забив “Кривбас”, показав, що “Вікторія” не безгрішна. Команди Вернидуба славляться контратакувальним футболом. Ми побачили, що суперник може не встежити за швидкісними гравцями “Кривбасу”. Швидкі атаки та якісне завершення – ключ до проходу “Вікторії” за сумою двох матчів.

– Варто чекати глобальної ротації “Кривбасу” в найближчий грі з “Карпатами”?

– Однозначно. Довга лавка дозволяє Вернидубу мати два рівноцінних склади. Футболісти, які сиділи на лавці, мають достатній рівень, аби виконувати завдання в чемпіонаті, – вважає Вірт.