Відомий журналіст Віктор Вацко розкрив подробиці конфлікту між головним тренером збірної України U-17 Юрієм Морозом та керівником збірної України U-21, а також куратором молодіжних збірних Унаєм Мельгосою.

Після невдалого виступу збірної України U-17 на Євро-2024 Віктор Вацко повідомив, що під час турніру виник конфлікт між Юрієм Морозом та Унаєм Мельгосою. Причиною розбіжностей стало втручання Мельгоси у тренувальний процес та керівництво командою під час матчів.

Вацко заявив, що Юрій Мороз хотів залишити табір збірної під час Євро, однак залишився виключно через повагу до Сергія Реброва.

«Є слова Унаї, що Юрій попросив його допомогти, бо розумів, що не справляється. Але є слова Юрія, який в публічну площину не виходить, пресконференції не дає, звіт якого керівництво досі не знайшло часу заслухати.

За словами Юрія (те що він говорив своєму оточенню) він речі вже зібрав, щоб поїхати з фінальної стадії Євро, оскільки Унаї втручався в роботу. Не поїхав з поваги до очільника напрямку збірних Реброва. Цього я показати не можу, довести не можу», – сказав Вацко у програмі ютуб-каналу «Вацко Live».

Команда U-17 під керівництвом Юрія Мороза на Євро-2024 у своїй віковій категорії не вийшла з групи.

В іграх на першості Старого світу синьо-жовті програли одноліткам з Сербії (0:1) та Чехії (1:3), а єдину перемогу здобули у матчі із Кіпром (2:0).

Українці посіли третю сходинку в групі та вилетіли з турніру.