Вінгер Іван Петряк, що належить Шахтарю, відданий в оренду Чорноморцю, але не зовсім. За інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, клуби поки що не змогли домовитися про те, хто з них виплачуватиме йому зарплату – чи в яких частках поділити витрати на неї.

Фізично Петряк перебуває в розташуванні Чорноморця, тренується з командою, але потрапити в заявку не може, поки не оформлений договір оренди. Це – єдина перешкода, яка заважає угоді.

Контракт 30-річного футболіста з Шахтарем діє до літа 2026. Але майбутнього в донецькому клубі він явно не має, і йому цю вже ясно дали зрозуміти. У другій половині минулого сезону він на правах оренди провів 8 матчів за Полісся, але не зміг записати жодної результативної дії у свій актив. За задумом селекціонерів житомирського клубу, він повинен був замінити Бені Макуана, який отримав серйозну травму і вибув до кінця сезону. Але тієї гри, яку показував легіонер восени, Петряк не зміг продемонструвати навіть приблизно. За весь цей час він з’явився у складі Полісся лише 6 разів, причому лише одного разу – в основному складі, та й то не дограв до кінця.