“Металіст 1925” у минулому сезоні посів останнє місце в УПЛ і понизився в ранзі.

Згодом харківська команда отримала шанс на повернення до елітного дивізіону, але в півфіналі турніру чотирьох клубів в серії пенальті зазнала поразки від “Лівого Берега” і таки повернулася до Першої ліги. Натомість в першій, кубковій, грі нового сезону “Металіст 1925” під керівництвом нового головного тренера Сергія Карпенка в гостях розгромив “Локомотив”. “Маріуполь” в гостях зазнав кубкової поразки від “Гірника-Спорту”.

На початку зустрічі було багато сумбуру. Футболісти обох команд хотіли якомога швидше доставляти м’яч до заключної третини поля, але багато помилялися. Харків’яни грали першим номером, але без загострення. В середині першого тайму господарі поля вийшли вперед. Демченко прострілив і м’яч від ноги Салюка залетів у ворота – 1:0 ( у протоколі гол записали на Демченка). Дуже прикрий епізод для новачка “Металіста 1925”. Відзначимо шикарну передачу Андрія Богданова. Більше голів у першому таймі не було.

Після перерви продовжували грати першим номером гості, але конструктиву у заключній третині поля не вистачало. З таким кадровим потенціалом від “Металіста 1925” очікували набагато більшого. Мав можливість зрівняти рахунок Арі, але його удар парирував Караващенко, який вийшов ще у першому таймі. У підсумку, гра завершилася перемогою приазовців.

“Маріуполь” – “Металіст 1925” 1:0

Голи: Демченко (23)