Давні знайомі зустрічалися в цьому матчі. В новітній історії вони зіграли між собою сім безкомпромісних матчів, п’ять із яких виграли прикарпатці при двох перемогах буковинців.

Але зараз все змінилося: якщо можливості Прикарпаття досить скромні (на рівні запрошення парочки новачків із Другої ліги та юнацьких змагань), то в Буковини могутній інвестор, максимальні завдання та колишній тренер Зінченка, Коваленка та низки інших зірочок Кривенцов.

У Кубку України обидві команди пройшли далі, але є нюанс: Прикарпаття розгромило 4:0 в гостях новачка Другої ліги ФК Ужгород із 15-17-річними гравцями, а от Буковина по пенальті вибила в Тернополі Ниву. Відзначимо, що господарі не могли розраховувати на свого найкращого бомбардира (і одного з провідних у лізі в цілому) Хому, який продовжує відбувати дискваліфікацію за вилучення. Залишалося сподіватися на Коса, який на Закарпатті оформив дубль. Але є ж різниця між юними фізкультурниками-християнами та фаворитом Групи А…

На старті активними були господарі, один тільки Бучакчийський двічі пробивав із непоганих позицій (Каневцев був на місці). Втім, Буковина подій не форсувала. Слід згадати хороший момент у вихованця прикарпатського футболу Андрейчука, який замикав подачу Шинкаренка – тут вперше в гру вступив чемпіон світу 2019 року серед молоді воротар господарів Кучерук. Проте загалом перший тайм голами не порадував – все найкраще, як-то кажуть, суперники залишили на другий.

Після перерви знову спалах активності прикарпатців змусив похвилюватися Каневцева (хороша швидка комбінація пройшла без гідного завершення), а от Буковина довго та широко комбінувала, от тільки підготовча робота не так часто приводила до нормальної гостроти. Скажімо, стартовий відрізок другого тайму запам’ятався хіба що ударом у площину воріт екс-вінгера Чорноморця Бойчука – якраз туди, де чатував ще один колишній одесит Кучерук.

Але от клас Бойчука дався взнаки буквально через дві хвилини. Після того, як Хамелюк вибрав підбір і дав розрізний пас, Бойчук розхитав правий фланг оборони Прикарпаття, де дуже не вистачало Шинкаренка, який перейшов якраз у Буковину, а потім м’яко навісив. Андрейчук головою красиво підсік м’яча в ворота – 0:1. Це сьомий гол у 12 матчах за Буковину в 21-річного прикарпатського нападника.

А що ж Прикарпаття? Невже так здалося на милість переможцю? Ні. Тренерський штаб господарів провів серію замін, пожвавив гру, і була нагода врятуватися. Після штрафного від Сьомки в своєму стилі головою підсікав м’яча Барчук – і тут воротар чернівчан Каневцев на всій своїй майстерності зміг перевести загрозу в штангу. Але й він виявився безсилим трішки пізніше, коли Прикарпаття включило контру після атаки гостей, Стадник з лівого флангу правою ногою підняв м’яча, а Барчук головою відправив м’яча в сітку – 1:1. Ми говорили перед початком сезону про недоукомплектованість центру захисту, і от якраз один із перелаштованих гравців іншого амплуа програв боротьбу Роману. От вам і фаворити сезону…

Щоправда, Прикарпаття не дограло без пригод – у боротьбі за «перший м’яч» Барчук відмахнувся від Кольцова й урізав склад господарів на заключні хвилини. Проте часу, щоб цим скористатися, в Буковини явно не було.

Man of the Match: Владислав Кучерук (Прикарпаття)

Дуже вже багато роботи в воротаря господарів не було, але що міг – виручив. Нічия з одним із найпотужніших суперників – хороший результат і для Кучерчука, і для Прикарпаття.

Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Буковина (Чернівці) – 1:1
Голи: Барчук, 83 – Андрейчук, 52
Вилучення: Барчук (ПІФ), 90+3 – повторне попередження