Український тренер Руслан Костишин поділився своїми думками щодо нічиєї “Динамо” з “Рейнджерс” (1:1) у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

– Уперше за часи незалежності України “Динамо” зіграло в єврокубках проти шотландської команди. Якої ви думки про нинішнього суперника столичного клубу – “Глазго Рейнджерс”?

– До першої гри деякі фахівці говорили, що “Динамо” і “Глазго Рейнджерс” сповідують два різні стилі гри. Я б так не сказав. Футболісти “Глазго Рейнджерс” надають перевагу комбінаційному футболу, не люблять робити довгі передачі, що раніше було властиво шотландському футболу. Та й наставник у наших суперників – відомий бельгійський фахівець Філіп Клеман. Він попрацював у різних країнах Європи і зміг прищепити своїм нинішнім підопічним досить грамотний, атакувальний футбол. Пам’ятаю, що нинішньої весни лише португальська “Бенфіка” вибила “Глазго Рейнджерс” з 1/8 фіналу Ліги Європи.

– До гри у динамівських наставників була велика проблема – травма Дячука. Його замінили в підсумку молодим Михавком. Як вам його гра?

– Загалом Тарас відіграв досить упевнено. Так, були певні помилки, але всі гравці помиляються. У матчі такого рівня і напруження, Михавко виглядав гідно. А ось те, що у тренерів “Динамо” є проблема через травму одного футболіста – це просто дивно.

– Як би ви оцінили дії гравців “Динамо” в першому таймі?

– Динамівці намагалися грати в атаку, як вони діяли в іграх із “Партизаном”. Матч вийшов дуже бойовим, було багато єдиноборств, але особливої грубості я не помітив. Більшість поєдинків за Шовковського, гравці “Динамо” проводять саме так. Гол Ярмоленка був досить красивим. Перехоплення в центрі поля і швидка флангова атака.

– До речі, як вам гра ветерана команди Андрія Ярмоленка?

– Мені сподобалися його грамотні дії. Найважливіше – він не втрачає м’ячі, навіть під пресингом. Для мене він MVP матчу. Ми всі пам’ятаємо, як він минулого сезону отримав важку травму. Андрій довго відновлювався і дуже хотів набрати форму до чемпіонату Європи. Зараз Ярмоленко виглядає досить добре, видно, що на зборах він плідно попрацював.

– А що сталося в другому таймі?

– “Глазго Рейнджерс” потихеньку став перегравати наших футболістів. Гра була на зустрічних курсах, але динамівці, як мені здалося, стали захищати рахунок 1:0. Він був би для них чудовим, перед виїздом до Шотландії. Але на забитий м’яч гості, я вважаю, награли.

– На 69-й хвилині зустрічі Шовковський замінив двох креативних хавбеків – Шапаренка і Піхальонка. Це сильно вплинуло на хід матчу в останні 20 хвилин гри?

– Імовірно. Я теж здивувався цим замінам. Ми всі знаємо, наскільки креативні гравці – Піхальонок і Шапаренко. Олександр і Микола вміло працюють із м’ячем, можуть забити гол. Коли потрібно – вони притримають м’яч, трохи заспокоять гру. Чому відбулися ці заміни? До того ж Лонвейк і Буяльський, які їх замінили, не змогли повною мірою проявити себе на футбольному полі.

– А як вам гра єдиного форварда “Динамо” Ваната?

– Владислав старався, в його активі і гольова передача. Не будемо судити про гру Ваната тільки за одним матчем. Давайте зробимо висновки на дистанції. До того ж ми знаємо, що Владислав досить забивний нападник в УПЛ. Так, це Ліга чемпіонів, де важче проявити себе, але й тим цікавіше, що форвард “Динамо” зможе показати в Глазго.

– Які, на ваш погляд, шанси “Динамо” пройти в плей-офф раунд?

– Зараз без різниці будь-якій українській команді, де грати – вдома чи на виїзді. Та й правило гостьового м’яча вже скасували. Віра, що “Динамо” пройде “Глазго Рейнджерс”, у мене є. А те, що в Шотландії буде повний стадіон – так це чудово. За такої аудиторії хочеться показати свій максимум.