Третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи – це 26 команд, розділених на тринадцять ігрових протистоянь. У кожному протистоянь – по два матчі.

Переможці протистоянь вийдуть у раунд плей-оф кваліфікації Ліги Європи, переможені перемістяться у раунд плей-оф кваліфікації Ліги конференцій.

06.08.2024

“Паневежис” (Литва) – “Маккабі” (Тель-Авів, Ізраїль) 1:2
Голи
: Гуссіас 70 – Перец 3, Тургеман 10

Чемпіон Литви на початку цього матчу опинився у дуже скрутному становищі. Вже на десятій хвилині “Паневежис” програвав 0:2. Видавалося, що може бути розгром, але потім балтійська команда заспокоїла гру. Не просто заспокоїла, а трохи змістила акценти у свій бік, забивши на 70-ій хвилині. По суті, цей гол зберіг для “Панавежиса” надію щодо проходу у наступний раунд.

Український легіонер “Паневежиса” Андрій Карвацький увесь матч провів у резерві.


“Петрокуб” (Молдова) – “Нью-Сейнтс” (Вельс) 1:0
Гол
: Девіс (автогол) 20

“Петрокуб” уже точно встановить свій особистий рекорд виступів у єврокубках. Раніше ця команда не проходила далі третього кваліфікаційного раунду будь-якого з євротурнірів, а цього сезону гарантовано буде раунд плей-оф навіть у випадку поразки “Нью-Сенйтсу”. Хоча наразі про поразку говорити рано. Навпаки, є домашня перемога і крок до того, аби забезпечити собі мінімум ліговий етап Ліги конференцій.