Захисник Маріуполя Сергій Чоботенко повідомив, що виїхав до Франції.

– Я повністю пройшов збори з «Маріуполем», зараз тренуюсь із «Ам’єном». Тому у фізичному плані я почуваюся досить добре. Так, немає офіційних ігор, але є постійна тренувальна практика, тому в цьому плані мені нема про що турбуватися.

“Динамо” та “Шахтар” показали, що виїхавши, ти можеш заробити великі фінанси для підтримки армії, і це йде всім на користь. Я думаю, що якщо федерація та уряд ухвалять таке рішення, то в будь-якому разі команди будуть кориснішими за кордоном, тим самим заробляючи гроші для України.

– Чи достатньо у вас фінансових заощаджень, щоб мати можливість прогодувати свою сім’ю, якщо ігрової практики як такої у вас не буде?

– Ну, дивлячись, як це все затягнеться. Зараз нам дуже допомагають родичі, у яких ми живемо, велике їм дякую за це. Поки що фінансів вистачає. Останню зарплату ми отримали за лютий. Після цього контракти було припинено. Що буде далі – ми не знаємо.

– Якщо взяти теоретично, де ви бачите себе крім футболу, чим би могли заробляти на життя?

– Напевно, хотів би освоїти IT-галузь, щоб незалежно від місця знаходження ти міг заробляти собі цим на життя, – сказав Чоботенко.

«Ам’єн» фінішував 14-м у сезоні 2021/22 другого французького дивізіону.