Збірна Франції переграла Єгипет (3:1) у півфіналі Олімпіади-2024.

Олімпіада-2024, півфінал

Франція – Єгипет – 3:1

Голи: Матета, 83, 99, Олісе, 108 – Сабер, 62

Вилучення: Фаяд (Єгипет), 92

Підопічні Тьєррі Анрі швидко створили гарний момент біля воріт суперника. Андрієн Трюффер потужно пробив, але голкіпер Єгипту впорався з ударом. Перевага французів у першому таймі була незначною, а моменти могли бути б і кращими.

По перерві ситуація не змінилася. Французи забрали м’яч під свій контроль, але створювати небезпеку було важко, попри те, що Трюффер вражав своєю швидкістю, а Олісе намагався знайти момент для удару. Утім, і Єгипет не загрожував воротам Ресте.

Фантастичний шанс отримав Ляказетт на 59 хвилині. Алекс залишився без опіки захисників, отримав м’яч, але пробив невдало. Через мить зіграло правило: “не забиваєш ти, забивають тобі”. Ледь не перша атака єгиптян була вдалою. Махмуд Сабер потужно пробив, а Ресте не встиг зреагувати.

Франція тривалий час намагалася прийти до тями і змінити хід зустрічі. На це знадобилося аж 20 хвилин. Знову зіграла зв’язка Олісе-Матета, де новачок Баварії оформив асист, а гравець Крістал Пелас забив.

До кінця гри нічийний рахунок зберігся, а командам довелося вирішувати все в екстратаймах. Гол вдалося організувати на 99 хвилині. І знову результат змінив Матета. Свій гол забив і Олісе у другому екстратаймі.