Наставник “Колосу” Ярослав Вишняк розповів своє бачення можливості проведення футбольних матчів під час війни.

“Набрати форму зараз взагалі не найголовніше. Це не є катастрофічна проблема. Футболісти не розучилися грати у футбол, емоційне тло зараз важливіше. Насамперед нам треба перемогти, щоб був мир. Як тільки ми переможемо, до нас одразу повернеться футбол. Я не став би робити трагедію через те, що футболісти зараз не грають.

Провести чемпіонат за кордоном чи почекати до лютого-березня та зіграти експрес-чемпіонат? Скажу чесно, сьогодні я не розумію, як можна грати, коли йде війна. Звісно, ​​я хочу, щоб ми грали в Україні, це буде правильно. Під час війни треба розуміти, для кого грають футболісти та тренують тренери. Насамперед сьогодні треба грати для того, щоб допомагати нашій армії, а по-друге, щоб працювала економіка країни. Для цього треба витрачати гроші тут, в Україні. І третій момент — відволікти футболом кілька людей від того, що відбувається.

Якщо війна закінчиться зараз, то можна знайти вихід із ситуації. В Україні є не постраждала футбольна інфраструктура і, гадаю, клуби підуть одне одному назустріч. Грати можна, стадіони є у Києві, Житомирі, Рівному, на заході України. Проведення чемпіонату за кордоном я розглядаю лише у крайньому разі”, – заявив Вишняк.