Як повідомляє ізраїльський портал Sport 5, воротар Олімпійської збірної України Георгій Єрмаков перейшов до хайфського “Маккабі”.

Згідно з інформацією, 22-річний гравець отримає ізраїльське громадянство і спочатку буде відданий в оренду. Також наголошується, що його контракт з “Олександрією” спливає влітку 2025-го року, а його вартість на Transfermarkt складає 200 тисяч євро, що не стало перешкодою для “Маккабі”.

Як зазначає Sport 5, жорсткий ліміт на легіонерів в ізраїльській лізі (шість у заявці на матч) спонукає ізраїльські клуби шукати гравців єврейського походження, яких можна буде легко записати як ізраїльтян. Єрмаков підпадає під цей критерій. При цьому підпадає і новий воротар команди аргентинець Томас Султані. А першим голкіпером команди є місцевий гравець Шаріф Каюф. Таким чином, воротарський склад “Маккабі” на сезон 2024/25 вкомплектовано, і тому Єрмаков буде зданий на сезон в оренду тій самій “Олександрії”.

Єрмаков – вихованець “Шахтаря”, але в 2022-му році перейшов як вільний агент до “Олександрії”, за яку відіграв вісім матчів ліги у сезоні 2023/24. На Олімпійських іграх в Парижі-2024 він перебував у заявці збірної України, провівши всі три матчі на лаві запасних.

Слід нагадати, що цього літа до “Маккабі” вже перейшов українець – Олександр Сирота. Він також отримав ізраїльське громадянство.

“Маккабі” Хайфа – один з найуспішніших та найпопулярніших клубів Ізраїлю. Він ставав чемпіоном країни 15 разів, зокрема, тричі поспіль в 2021-23 роках. У сезоні 2023/24 завершив другим. Також він тричі грав в груповому турнірі Ліги Чемпіонів, востаннє – у сезоні 2022/23. У сезоні-2024/25 він вже завершив свої виступи у Єврокубках, вилетівши в Кваліфікації Ліги Конференцій від азербайджанського “Сабаха”. Результат першого матчу – 0:3, другого – 6:3 (після додаткового часу) та поразка у серії пенальті.