У минулому сезоні “Зоря” фінішувала в еліті українського футболу за чотири очки від зони перехідних матчів. Водночас “Інгулець” переміг у Першій лізі, вигравши вирішальний забіг у багатих за мірками другого дивізіону “Карпат”. Тепер ці дві команди відкрили для себе нову кампанію.

УПЛ, 1-й тур.

Зоря Луганськ – Інгулець Петрове 2 : 1.

1 – 0. Башич – 16.

1 – 1. Білоцерковець – 29.

2 – 1. Яцик – 90+2.

Зоря після посереднього сезону обійшлася без революцій, а от Інгулець не зміг втримати всіх героїв чемпіонства в Першій лізі. Звичайно, головна втрата – тренер Владислав Лупашко, якого переманили Карпати. На його місце запросили Василя Кобіна.

Луганці активніше розпочали зустріч. Паламарчук потягнув удар Антюха, а Джордан неточно замкнув кутовий. На 16-й хвилині Зоря досягла свого. Турбаєвський чудово запустив м’яч на лівий фланг, де залишалися вільними екс-динамівці Антюх та Яцик. Олександр відкотив Башічу, який без роздумів приклався з 22-23 метрів. Рикошет від Шершня не залишив шансів Паламарчуку – 1:0.

Підопічні Коваля/Бартуловіча розслабились, і покарання не забарилось. Якщо Мельничук пробачив, то Білоцерковець був безжальним до колишнього клубу. Олександр П’ятов віддав ідеальну передачу на партнера, якому залишалося проштовхнути м’яч повз Турбаєвського.

Інгулець взагалі міг виграти перший тайм. П’ятов замикав чудовий крос Дубілея, проте влучив прямо в кіпера. Нічия до перерви. Тренерський штаб Зорі несподівано зняв Герреро, випустивши Беніто.

Втім, ні ще один екс-динамівець, ні хтось інший не могли переламати невдалий хід матчу для господарів. Інгулець продовжував створювати більше – Турбаєвський парирував удар Козака, а згодом в останній момент зняв м’яч з голови Волохатого. Зоря встояла і сама пішла вперед під завісу гри.

Розв’язка настала на 90+2-й хвилині. Знову спрацювала “солодка парочка” Антюх-Яцик. Перший пролетів флангом та подав на голову другому, який переправив у дальній кут. 2:1 – перемога Зорі з неоднозначним футболом.