У матчі 1-го туру Ворскла на своєму домашньому стадіоні в Полтаві приймала чинного чемпіона УПЛ Шахтар.

УПЛ, 1-й тур.

Ворскла Полтава – Шахтар Донецьк 0 : 5.

0 – 1. Матвієнко – 8.

0 – 2. Зубков – 31.

0 – 3. Судаков – 67-пен.

0 – 4. Матвієнко – 68.

0 – 5. Сікан – 88.

Шахтар вийшов вперед вже на 8-й хвилині матчу: Матвієнко зважився на удар метрів з 30-ти, закрутив у лівий кут і сфера від стійки влетіла у сітку.

За трохи на лінії штрафного полтавці завалили Судакова і гості заробили небезпечний стандарт. Георгій пробив, але ледь не вбив Челядіна, влучивши йому в обличчя.

“Гірники” продовжили тиснути й в середині тайму подвоїли свою перевагу. Судаков з центра поля знайшов Кевіна на лівому фланзі, бразилець елегантно навісив в район одинадцятиметрової позначки на Зубкова і Олександр головою з відскоком від стійки записав до свого доробку перший гол в сезоні.

У черговому моменті Ворсклу рятує… газон. Після помилки Ісенка м’яч підхопив Судаков і вийшов на ударну позицію, хотів прибрати м’яч під себе, але… впав. На 41-й хвилині Ковталюк отримав закидання у воротарський і намагався закинути м’яч за спину Різнику, але Дмитро прочитав задум суперника.

Одразу по перерві Чорноморець ледь не зрівняв: після подачі зі стандарту він замикав головою, але влучив у поперечину. Шахтар миттєво відповів ударом Бондаренка з-за меж штрафного – трохи невлучно. На 63-й хвилині Крупський замикав навіс з корнера на дальній стійці – Різник не встигав закрити кут, але Ілля змарнував момент (м’яч зрізався йому з ноги й удар не вдався).

За трохи Павлюк завалив Егіналду, який виривався на побачення з голкіпером (після розкішного пасу через півполя від Матвієнка), і арбітр призначив пенальті. Судаков з позначки легко переграв Ісенка.

У наступній атаці Матвієнко оформив дубль: Микола перехопив сферу після помилки захисників і пробив – Ісенко мав реагувати, але не вгадав з напрямком польоту м’яча. Не зміг продовжити гру Зубков, тримаючись за задню поверхню стегна.

Наприкінці зустрічі Пердута втратив розкішний шанс розмочити рахунок, пославши м’яч з центра штрафного повз ліву стійку. Натомість свій п’ятий гол забив Шахтар: Сікан обіграв декількох захисників, впав, втратив м’яч, підвівся, знову отримав передачу і прошив Ісенка.

Як наслідок, розгромна перемога Шахтаря і перша сходинка турнірної таблиці УПЛ після першого туру.