Із 10-ти легіонерів збірної України, яких Олександр Петраков запросив до національної команди на червневі матчі плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй-2022/2023, минулого вік-енду у складі своїх клубів на поле виходили дев’ятеро.

Лише захисник чеської «Славії» Тарас Качараба спостерігав за останнім у сезоні поєдинком своєї команди з лави для запасних.

У п’ятницю, 13 травня, у заключному матчі чемпіонату Португалії «Бенфіка» Романа Яремчука на виїзді здолала «Пасуш де Феррейра» — 2:0.

У суботу, 14 травня, у межах фінального туру першості Угорщини «Ференцварош» Олександра Зубкова на чужому стадіоні обіграв «Дьормот» (2:1).

У неділю, 15 травня, у п’ятому турі чемпіонської частини бельгійської Про Ліги «Брюгге» Едуарда Соболя, який відзначився гольовою передачею, переміг у гостях «Антверпен» (3:1).

У передостанньому турі англійської Прем’єр-ліги-2021/2022 «Вест Гем» Андрія Ярмоленка в Лондоні розійшовся миром із «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка (2:2), а «Евертон» Віталія Миколенка вдома поступився «Брентфорду» (2:3).

Гольова передача Данила Сікана не допомогла його «Ганзі» набрати очки в домашньому матчі проти «Гамбурга» в останньому турі другої німецької бундесліги (2:3).

У 37-му турі італійської Серії А «Аталанта» Руслана Маліновського зазнала виїзної поразки від «Мілана» (0:2).

А у 37-му турі іспанської Ла Ліги «Реал» Андрія Луніна, який відбив пенальті, зіграв на чужому стадіоні внічию з «Кадісом» (1:1).