Хорватський тренер Ігор Йовичевич поділився думками щодо нового форварда «Роми» Артема Довбика.

«Ми з Довбиком продовжуємо спілкуватися, навіть через деякий час у нас чудові стосунки. Я його великий фанат, а також колекціонер його футболок.

Вперше я зустрівся з Довбиком, коли підписав контракт з «Дніпром-1». Я пам’ятаю, що він повертався після серйозної травми коліна з «Мідтьюлланда». У першій частині сезону він не був у найкращій фізичній формі, але я відразу зрозумів, що у нього неймовірний потенціал. Тренування за тренуванням, день за днем, я все більше переконувався, що зустрів фантастичну людину, справжнього професіонала з великою відданістю роботі.

Те, що зробив Артем за останні роки – не випадковість, а лише плід посіяного. Він мав разючий тактичний ріст, зі мною він вистрілив у другій половині 202-го. Під час передсезонки 2021-го ми поїхали на підготовку до Туреччини, і під час навчань він робив речі, які залишали нас без слів. Не було такого засідання, щоб я не звернувся до свого штабу і не сказав: «А де ж спортивні директори найкращих клубів світу? Це звір!».

Я знаю, що, можливо, для когось я перебільшую, але я не сумніваюся поставити його на перше місце серед форвардів сьогодення: для мене він кращий за Голанда, Левандовського та Кейна. Артем — повноцінний центрфорвард: швидкий, потужний, вміє самостійно створювати моменти, дуже корисний у захисті на стандартах.

Вболівальники «Роми» мають рацію, коли кажуть, що Артем сам по собі вже дуже сильний, а з підтримкою техніки Пауло Дибали він може забити багато голів. Довбик може зробити різницю у великій кількості ігрових систем, можливо, навіть з іншим гравцем на фланзі, як-от Соуле», – сказав Йовичевич.

Під керівництвом хорвата 27-річний Довбик провів 42 матчі, забив 24 голи та віддав 5 асистів.