Вболівальники “Жирони” розчаровані переходом Артема Довбика до “Роми”.

Багатьом і досі незрозуміло, чому український форвард вибрав чемпіонат Італії та клуб, який навіть не зумів потрапити до Ліги чемпіонів. Вони розуміли, що “Атлетико” – це стабільніша і фінансово сильніша команда, яка стабільно виступає на високому рівні, але варіант з “Ромою” здивував. До того ж Довбик вибрав менш вигідний для клубу перехід, адже “Атлетіко” пропонував “Жироні” вигідніші умови.

Але найбільше іспанців зачепили слова Довбика про те, що “Жирона” – це маленький клуб навіть за іспанськими мірками, тому рішення залишити його було простим для Артема, адже “Рома” – це клуб із великою історією, тому для Довбика це крок уперед. якщо порівнювати рівень двох команд. Фанати “Жирони” здивовані такими словами, адже саме завдяки їхньому клубу про Довбика дізнався весь світ, і вся команда робила все можливе, аби допомогти українцеві стати найкращим бомбардиром.

Tiviero: Футболісти – це зазвичай не найрозумніші люди. Ніхто не змушує Довбика любити “Жирону” навіть після того, як він пішов до іншого клубу. Але навіщо намагатися виправдати свій дивний перехід у “Рому” тим, що вона має багатшу історію?

Cabrera: Нагадайте мені, коли “велика” “Рома” востаннє грала у Лізі чемпіонів? Років 5 тому? А коли вона востаннє виграла золоті медалі у чемпіонаті Італії? Років 20 тому? Якщо Довбик вважає, що це великий клуб, то він має якісь проблеми з головою.

Munoz: Дивно говорити такі слова про “Жирону” після того, що наш клуб зробив для Довбика. Хочеться вірити, що він дійсно поважає наш клуб, але просто не подумав над тим, що сказав.

Diaz: Хіба хтось сперечається з тим, що “Жирона” – це скромний клуб за іспанськими мірками? Багато хто мріє про те, що ми провалимося в новому сезоні в Ла Лізі та Лізі чемпіонів. Я вже звик до таких заяв. Просто дивно чути такі слова від колишнього гравця “Жирони”.

Jabire: “Жирона” – це справді скромний клуб, який розвивається і прагне стати кращим. У нас скромний стадіон, скромний бюджет та скромна історія. Але саме цей маленький клуб допоміг Довбику перетворитися з ноунейма на великого гравця. Дивно, що він так швидко про це забув.

Mikel: У “Жироні” було багато добрих гравців. Не всі з них змогли заграти, не всі мали хороші стосунки з тренером чи керівництвом клубу. Але я не пам’ятаю, щоб хтось відгукувався так саме про клуб навіть після того, як йшов до іншої команди.

Fonsu: Довбик, який провалився у чемпіонаті Данії, міг би ніколи не заграти у топ-чемпіонаті, якби не “Жирона”. Хоча б виходячи з цього можна було б виявити повагу до нашого клубу.

Martin: Хвалити свій новий клуб цілком нормально. Довбик хоче сподобатися вболівальникам, він намагається завоювати їхню любов. Просто не варто це робити, намагаючись принизити когось іншого.

Fer: Усю другу половину сезону всі тренери, гравці та представники клубу говорили про те, що хочуть допомогти Довбику стати найкращим бомбардиром Ла Ліги. Усі вболівальники його підтримували, навіть коли він не забивав голів. За весь сезон на адресу Довбика не було жодної критики. Але варто йому піти з “Жирони”, як виявилося, що наш клуб для нього недостатньо хороший, тому він радий, що так швидко звідси пішов. Якось це бридко, не знаходите?

Golsu: Якщо “Жирона” такий маленький клуб навіть за іспанськими мірками, то чому великий бомбардир Артем Довбик вибрав таку скромну команду і страждав тут цілий рік? Чому ж він одразу не вибрав собі “велику” “Рому”? Можливо, він просто нікому не був потрібен до нашого клубу?

Archeru: Я зрозумів би Довбика, якби “Жирона” сама прагнула продати його за будь-яку ціну і виганяла з команди. Я зрозумів би Довбика, якби він був весь сезон у запасі і йому не дали б себе проявити. Але це схоже на те, коли єдину дитину люблять і обожнюють все життя, а вона це не цінує.

Maes: Справа навіть не в тому, що сказали, а в тому, ХТО сказав ці слова. Усі, хто залишав “Жирону”, завжди відзначали хороший колектив, хороше ставлення до гравців. Але ніхто ніколи не намагався принизити клуб і сказати, що ця команда була недостатньо гарною. Дивно це якось.

Pedroso: Довбик у першому ж інтерв’ю в новому клубі: “Ця “Жирона” лише маленький клуб в Іспанії”. Також Довбик: “Привіт, “Рома”, боротьба за шосте місце та Ліга конференцій”.

Segade: Якби Довбик перейшов у “Реал”, “Баварію” чи “Манчестер Сіті”, а потім сказав такі слова, то це було б трохи неприємно, але загалом логічно. Хто ми, а хто вони. Згоден. Але “Рома”? Чи це справді такий великий клуб, щоб на його фоні якось намагатися образити “Жирону”?

Agustin: У цьому інтерв’ю Довбик не сказав нічого жахливого, але з огляду на те, що він сам виступав за “Жирону”, це виглядає неповажно по відношенню до гравців та тренерського штабу.

Chemeno: Коли Довбик рік тому прийшов до “Жирони”, він розповідав, як вдячний за те, що в нього повірили, яка це хороша команда і як йому тут подобається. Коли він пішов із “Жирони”, то виявилось, що все це було брехнею.

Alonso: Припускаю, що Довбик все ж таки не хотів нічого поганого сказати про “Жирону” в цьому інтерв’ю, але це прозвучало дивно після того, що клуб зробив для українського форварда.

Naru: Ганьба Довбику за такі слова! Потрібно хоч трохи поважати клуб, який тобі дав дорогу у великий футбол. Де б ти був зараз, якби не “Жирона”? Точно не у своїй “великій” “Ромі”.

Bernal: “Жирона” весь сезон допомагала Довбику забивати голи та стати знаменитим на весь світ. Довбик одразу ж після відходу: “Цей клуб занадто маленький для мене, я хотів перейти у велику команду”. Бувають і такі люди. Жаль, що ми до нього так добре ставилися.

Loco: А мені ось інше цікаво. Нехай Довбик вважає, що “Жирона” – це просто маленький клуб. Але невже він не розуміє, що такою своєю заявою він принижує тих гравців, які залишились у команді та хочуть зіграти у Лізі чемпіонів? Виходить, що його друг і співвітчизник Віктор Циганков настільки поганий гравець, що вже так довго грає за маленьку команду і ніяк не може піти звідси у великий клуб?

Josemari: Хто знає, можливо, що воно і на краще, що великий гравець Довбик покинув нашу сільську команду. Бо якось незручно, що йому довелося за нас грати цілий сезон. Людина втратила рік у нашому селі, а могла б вже давно бути героєм у великій “Ромі”.

Queri: Можна будь що говорити про наш клуб. Знаю, що багатьом він не подобається. Але як може таке говорити людина, яка тут провела майже рік і яку тут усі любили і одразу ж її прийняли в сім’ю?

Salve: Якби Довбик сказав: “я люблю “Жирону” за все, що вона для мене зробила, але хочу спробувати щось нове”, то ніхто б на нього не образився. Він міг сказати, що завжди хотів пограти в Італії, або, що є давнім прихильником “Роми”. Можна було сказати багато добрих слів на адресу італійців, але при цьому похвалити і колишній клуб. На жаль, Довбик сформулював свою пропозицію так погано, що викликав справедливий гнів вболівальників “Жирони”. Хочеться вірити, що до нього це донесуть, і він виправиться.