Ігор Циганик поділився своєю думкою про те, чого слід очікувати від нового сезону УПЛ.

На що варто звернути увагу в перших турах?

Як зарекомендують себе нові обличчя. Як Піхальонок буде грати в “Динамо”, тому що він непогано себе показав у матчах з Партизаном. Що покаже “Шахтар”. Перші тури покажуть, наскільки серйозними є амбіції команд, які озвучували публічно про свої плани: “Рух”, “Полісся”, “Кривбас”. В якому вигляді підійдуть до старту чемпіонату “Карпати”, адже там сталося дуже багато змін за короткий проміжок часу. “Кривбас” був чи не найпомітнішим гравцем на трансферному ринку.

А як в цілому можна оцінювати літнє міжсезоння для інших команд?

“Кривбас” добре вкомплектований. Більше чекав трансферної активності від “Руху”. Взяли Краснопіра та Семотюка. Не можу сказати, що літо було активне, але на цьому

А що можна сказати про підписання грандів?

“Динамо” провело хорошу трансферну кампанію. Підписало сильних гравців, які були доступні на ринку. З приводу “Шахтаря”, я думаю, що основні трансфери команда зробила в попередні трансферні вікна.

Кривбасс” та “Полісся” матимуть серйозну конкуренцію в боротьбі за потрапляння в четвірку?

Мені цікаво постежити за вектором розвитку “Полісся”, особливо після невдалого старту у кваліфікації ЛК. Той підбір виконавців, який вони мають, дозволяє на папері скласти конкуренцію навіть грандам. “Олександрія” та “Ворскла” є прихованими лідерами в боротьбі за топ-4. Їм потрібно давати результат вже зараз, аби не відпустити “Кривбас” та “Полісся” у великий відрив. Ротаню в третій сезон треба давати результат. “Зоря” конкретно постраждала минулого сезону, адже їм не вдалося заробити гроші в єврокубках. Не так просто буде “Кривбасу” та “Поліссю”, як здається. В “Руху” вже є збитий колектив, хороша команда.

Троє новачків заходить в УПЛ. Чого варто від них чекати в еліті?

Я дуже вболівав за “Лівий берег”. Це вершина справедливості. Абсолютно правильно, що в УПЛ потрапила команда, яка за спортивним принципом і мала там опинитися. “Інгулець” точно не буде головним аутсайдером, як це може здатися. В “Інгульця” може бути проблема з постійними роз’їздами, тому що “Лівий берег” переважну більшість матчів гратиме у Києві. У “Карпат” дуже схожа історія з тим, як “Дніпро-1” 2 роки тому збирав команду. Я не вірю в цей шлях. Подивимося, як це буде працювати.

Хто з тренерів може досягти більшого прогресу?

Стежимо за Ротанем, який повинен дати результат в третій сезон з “Олександрією”.

Хто стане чемпіоном? А хто вилетить?

Про таке зараз говорити – все одно, що пальцем в небо ткнути. Потрібно 5-6 турів, щоб мати якусь більш об’єктивну картинку.