Головний редактор проекту “Профутбол Digital” Володимир Звєров поділився своїми думками стосовно старту нового сезону УПЛ.

На що варто звернути увагу в перших турах?

Завжди фокус на нових футболістах. Як змінюються команди. Нові обличчя, поява легіонерів. Завжди комплектація – найцікавіша на старті. Потрібно 3-4 матчі, щоб ти притер очі і побачив їх у дії. Цього сезону старт буде неповноцінним через переноси. Хедлайнером 1 туру можна назвати “Кривбас”, який після гри з “Чорноморцем” стартуватиме в ЛЄ.

Яка з команд може стати приємною несподіванкою?

Я хочу, щоб “Карпати” конкурували. Я не знаю, наскільки великі очікування від них у львівської публіки, але дивлячись глобально, наскільки входження у новий сезон буде важким. Є два варіанти у тренерського штабу: окопатися і набирати потихеньку очки або демонструвати атакувальний футбол, який Лупашко демонстрував у Першій лізі. Це ризик, але він не з тих, хто буде відходити від своєї філософії. Це може виливатися в поразки та пропущені голи. Я думаю, що Лупашко гнутиме свою лінію і це може стати приємною несподіванкою.

Хто стане чемпіоном? А хто вилетить?

Я не думаю, що “Полісся” складе конкуренцію “Шахтарю” та “Динамо”. Самі динамівці говорили, що попередній чемпіонат було програно восени, коли “Шахтар” втрачав очки. Вони мали шанси відірватися, але через проблеми у грі їх не використали. “Шахтар” та “Динамо”, якщо вони пройдуть в групу, будуть в однакових умовах. Стане чемпіоном той, хто менше втратить. Якщо ткнути пальцем в небу – скажу, що хай буде “Динамо”. Хто вилетить?Це неможливо спрогнозувати в нашому футболі.

Найкращий бомбардир?

“Динамо” забило 9 “Партизану”, який за грою проявив себе як аутсайдер УПЛ. “Динамо” показало вміння домінувати з нижчими за класом командами. Минулої осені ми говорили проте, що атака “Динамо” грає проти оборони “Динамо”. Зараз вони налаштовані багато забивати. В таких умовах атакувальні гравці можуть претендувати на звання найкращого бомбардира. Ванат має бути одним із найкращих це точно. Я думаю, що Ванат, Герреро, Сікан складуть топ-3.

Нагадаємо, сьогодні, 3 серпня, відбудуться перші матчі Української прем’єр-ліги, а саме: “Верес” — “Карпати” та “Кривбас” — “Чорноморець”.