У п’ятницю, 2 серпня, на Олімпійських Іграх відбулись чвертьфінальні матчі футбольного турніру.

 Олімпіада, футбольний турнір, 1/4 фіналу

Єгипет – Парагвай – 1:1 (по пенальті – 5:4)

Голи: Адель, 88 – Гомес, 71

Франція – Аргентина – 1:0

Гол: Матета, 5

Єгипет у драматичному матчі пройшов Парагвай. Команди півтора тайму не могли розпакувати ворота один одного. Лише на екваторі другої сорокап’ятихвилинки Дієго Гомес – партнер Сергія Кривцова по Інтеру Маямі – вивів парагвайців вперед. Африканцям за 2 хвилини до завершення основного часу вдалось зрівняти.

Овертайми сильнішого не виявили і все вирішувалось у серії пенальті. В лотереї більше пощастило єгиптянам, які бездоганно виконали всі 5 ударів. Натомість у Парагваю схибив Марсело Перес, не дозволивши своїй команді повторити досягнення 20-річної давності і вийти у півфінал Олімпіади.

У ще одному матчі зустрічались головні фаворити футбольного турніру Олімпіади – Франція та Аргентина. Матета вже на 5-й хвилині відгукнувся на навіс з кутового, головою переправивши його у сітку і вивів господарів Ігор вперед.

Кривдники України на груповій стадії відчайдушно намагались зрівняти, натомість пропустили наприкінці зустрічі – Олісе пробив з розвороту і м’яч рикошетом від Хоакіна Гарсії влетів у сітку. Арбітр з Узбекистану, однак, пішов дивитись VAR і, в результаті, взяття воріт скасував (представник Франції влучив шипами у ногу супернику, коли той намагався вибити м’яч у підкаті). Зрештою, Франція вистояла, а аргентинці від розпачу навіть влаштували масову штовханину після фінального свистка.

Таким чином у півфінал пройшли: Єгипет, Іспанія, Марокко та Франція. У боротьбі за вихід у фінал Іспанія зіграє з Марокко, а Єгипет з Францією.