Головний тренер “Оболоні” Валерій Іващенко поділився очікуваннями від матчу 1-го туру УПЛ проти “Колоса”, який відбудеться 4 серпня і розпочнеться о 15:30.

Що очікуєте від першої гри сезону проти “Колоса”?

Ми готуємося спокійно і зосереджено. Перші кроки в чемпіонаті важливі. Потрібно виходити з позитивним настроєм і показувати все те, що команда може на полі. Звісно, ми завжди працюємо на досягнення результату. Хочеться бачити ту гру, яку плануємо, але на полі грають живі футболісти, і багато залежить від їх технічного оснащення та психологічного стану. Ми робимо все, щоб вони відчували себе комфортно, не боялися і реалізували свій потенціал для досягнення перемоги та забитих м’ячів.

Минулого сезону у двох поєдинках проти “Колоса” ми зіграли 0-0. Ви хочете нарешті забити та перемогти цього суперника?

Звісно, ми завжди прагнемо до перемог. Хочеться забивати та реалізовувати те, що ми плануємо. Але на полі грають живі футболісти, і багато залежить від їхнього технічного оснащення та психологічного стану. Ми робимо все, щоб гравці відчували себе комфортно, не боялися і реалізовували свій потенціал.

Як ви оцінюєте команду “Колос”?

Колос – добротна команда з хорошою інфраструктурою. Вони давно зарекомендували себе у Прем’єр-Лізі, але ми підходимо до гри з оптимізмом і налаштовуємося на серйозну боротьбу.

Який відсоток готовності команди до старту сезону?

Команда добре підготувалася. Усі гравці намагаються потрапити до стартового складу, але грають лише 11. Ми розраховуємо на всю команду і вважаємо, що підготовка була ефективною. Головне – з правильним настроєм вийти на поле і показати свою гру.

Що можуть очікувати вболівальники від “Оболоні” в новому сезоні?

Минулий сезон був емоційним і новим для нас. Тепер, з більшим досвідом, гравці повинні виходити на поле спокійнішими та впевненішими. Ми прагнемо показати стабільну та впевнену гру.

– У минулому сезоні була пам’ятна перемога в Кубку над київським “Динамо”. Які перемоги плануєте в цьому сезоні?

Ми не хочемо зупинятися на досягнутому і прагнемо до нових яскравих перемог для наших вболівальників, клубу та президента, який вкладає багато в команду. Кожна перемога додає впевненості й мотивує до нових досягнень, – розповів Іващенко.