Головний тренер “Оболоні” Валерій Іващенко підсумував літні збори команди.

Позаду два тренувальні збори. Як оцінюєте підготовку команди?

– Ми вважаємо, що підготовка пройшла згідно з планом. Все добре, були навантаження і хороші спаринг-ігри. Але важливо підійти до чемпіонату в оптимальній формі. Перші ігри чемпіонату покажуть, як ми підготувалися. Найголовніше – фізичний стан і психологічна готовність гравців.

Протягом цього періоду було чимало спарингів, були і поразки, і перемоги. Чи задоволені ви результатами спарингів і що вони показали?

– Спаринги важливі для внутрішньої підготовки команди. Можна по-різному грати в цих іграх, але важливо бачити структуру, яку ми хочемо, взаємозв’язки між лініями та гравцями. Помилки в спарингах – це частина процесу. Головне – вчитися і не припускатися їх у чемпіонаті. Результат на табло не такий важливий; важливіше те, як команда взаємодіє на полі.

Останній контрольний поєдинок проходив на “Оболонь-Арені” проти “Вереса”. Рахунок 5:2 здивував. В чому секрет такої розгромної перемоги?

– Важливо було відчути своє поле, трибуни. Це не просто спаринг, а контрольна гра перед офіційними матчами. Рахунок приємний, але головне – структура гри. Було чимало як хороших моментів, так і помилок, які потрібно виправити.

– Костянтин Бичек забив дубль у цьому матчі. Як оцінюєте його та інших новачків, які прийшли до команди влітку?

– Ми маємо хороший колектив, і новачки швидко адаптуються. Бичек забив два голи завдяки своїй праці. Гравці повинні проявляти себе і допомагати команді.

– Чи можна сказати, що матч з “Вересом” – це генеральна репетиція перед початком чемпіонату?

– Так, це була генеральна репетиція. Ми більше не матимемо ігор до початку сезону, тому ця гра була важливою для підготовки.

– Денис Марченко та Тарас Лях також брали участь у зборах. Як оцінюєте їх?

– Марченко давно працює з командою, тому для нього нічого нового. Лях тільки починає адаптацію, і в нього ніколи не було таких навантажень. Тарас молодий, має перспективи і позитивно сприймає тренування, – сказав Іващенко.