Легендарний екс-форвард Динамо Максим Шацьких поділився думками щодо перемоги киян над Партизаном у матчі-відповідді 2-го туру кваліфікації Ліги чемпіонів.

“Мене більше здивувало не Динамо, а Партизан. Думав, що побачу від сербів якусь агресію, бажання перемогти, реваншуватися. Можливо, припускав, що вони гратимуть ва-банк, бо втрачати їм ще до гри фактично вже не було чого, маючи фору в мінус чотири голи. Звісно, Партизану було важко і незвично грати за порожніх трибун без своїх навіжених фанів, та це все другорядне, насправді.

Динамо не лише за рахунком, а й за грою повністю переграла Партизан. Все тому, що вибрали правильну тактику на гру, а саме залишили суперника фактично без м’яча та з першої хвилини гри почали гнути свою лінію, контролювати перебіг гри. Я б навіть сказав, що почали грати в квадрат. Розібралися з суперником впевнено, продемонстрували потужну і разом з тим спокійну гру.

Класно Динамо вибігало в атаку і, зрештою, саме швидкі переходи від оборони до нападу і принесли свої плоди у вигляді трьох голів, а могли забивати і більше. Ну а від Партизана я взагалі не побачив осмисленого футболу. У сербів можна виділити хіба Салданью. Все. Один він старався хоч щось створити попереду й одного разу навіть у стійку воріт Динамо влучив.

Травма Дячука – це ігровий момент. Просто Дячук ледь не заліз на Салданью верхи. В нього було бажання виграти епізод, боротьбу на “другому поверсі”. Дячук – сам по собі такий, якщо треба, то він і в підкат головою вперед полетить. Справжній боєць.

Скоріше за все, Максим зламав ключицю. Він не зміг згрупуватися під час падіння. Видно було по ньому, що йому дуже боляче було. В такій грі, де практично все було вирішено, таку травму отримати, дуже неприємно. Пошкодження Дячука – реальна проблема для Шовковського. Бо хто його замінить? Вийшов Біловар, але, за всієї поваги, Крістіану Максима буде дуже складно гідно поміняти.

Дуже рівна й впевнена гра від кожного гравця Динамо, от правда. Тому і виділяти когось персонально не бачу сенсу. Всі молодці. Зіграли добре командно, виконали установку на гру. Глобального браку не було, мало помилок, на щастя”, – сказав Шацьких у інтервʼю Українському Футболу.