Видовищний поєдинок між ФК «Маестро» та представниками польської організації «Карітас» відбувся на Центральній спортивній арені Деснянського району.

Матч дружби між Україною та Польщею пройшов з метою підтримки майбутнього нашої країни для допомоги волонтерській групі «Вагітні та матусі з дітьми до року» Деснянського району та укріплення дружніх відносин між братськими народами.

На початку матчу прозвучали гімни Польщі та України. Гімн Польщі виконала заслужена артистка України Анна Сінгаєвська, а Гімн України — заслужена артистка України Олена Гребенюк. Неймовірну атмосферу заходу додали ведучі Соломія Вітвіцька та Андрій Джеджула.

Українську команду представила команда Зірок української естради ФК «Маестро», польську — волонтери та представники організації «Карітас» Замосць (Польща), котрі надають гуманітарну допомогу для вагітних жінок та молодих мам.

Голова Деснянської райдержадміністрації Дмитро Ратніков привітав усіх присутніх з такою значущою подією та подякував усім полякам за їх неоціненну допомогу українцям під час війни з рашистськими окупантами. Почесними гостями заходу стали Ярослав Сахайко — депутат Сейму Республіки Польща та Ришард Мадзяр — керівник політичного кабінету віце-прем’єр-міністра Польщі.

Весна, чудова погода, атмосфера видовищного двобою, організована вболівальниками, надавала наснаги гравцям на полі. Дружній матч закінчився і дружнім рахунком 4:4.

Протягом усього заходу та під час перерви виступали український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина», Олена Гребенюк та Богдан Кірєєв.

Також під час матчу представники організації «Карітас» Замосць (Польща) подарували три квадроцикли для механізованої бригади №14(Волинь).

«Дякуємо усім організаторам за такий чудовий матч, який ще раз довів, що сусіди бувають різні. І ми ще раз дякуємо полякам за підтримку і реальну допомогу, та усім волонтерам за потрібну благородну роботу. Це надзвичайно важливо, а інколи і життєво необхідно», — зазначили у Деснянській РДА.

Захід пройшов за ініціативи депутатів польського Сейму, Деснянської райдержадміністрації, депутатів Київради Юрій Зубко та Іллі Кушніра. Організатори заходу — громадські діячі Ната Дєвіна, Кирило Коваль, ДЦФЗН «Спорт для всіх» за підтримки Управління у справах молоді та спорту Деснянської РДА, «Карітас» Замосць (Польща), гуманітарний підрозділ ДФТГ «СВА» № 19 (командир Олександр Гоцуляк), підрозділ «СОФІЯ» управління патрульної поліції в місті Києві, БФ «Добряк», БФ «Незалежна країна», ФК Вигурівщина, ДЮФК «Титан».

Нагадаємо, кияни, що залишилися без підтримки рідних, отримують допомогу від товариства Червоного Хреста.