Виконувач обов’язків тренера “Металіста 1925” Сергій Карпенко дав перше інтерв’ю у якості наставника харківської команди.

Ви готувалися, щоб з “Металістом 1925 Б” стартувати в Другій лізі, а тепер доведеться з першою командою клубу розпочинати сезон в Першій лізі?

– Чесно скажу, що це було дуже неочікувано для мене. Готувався до Другої ліги або ж, у нас був шанс, що будемо грати в чемпіонаті юнацьких команди УПЛ. У нас зібралася дуже гарна молода команда. З цим колективом, мабуть, було б легше грати у віковій категорії Ю-19, ніж у Другій лізі. Можна було б ставити цілі перед командою, щоб посідати вищі позиції, ніж були у нас в минулому сезоні. Але склалася так ситуація в клубі, що мені надали шанс очолити головну команду “Металіста 1925”. Це дуже неочікувано, я до цього не готувався. Дуже вдячний президенту клубу Володимиру Носову і всім керівникам за цю довіру. Як тренер я хочу рости і бути вище, досягати цілей. До цього кожен тренер повинен нормально ставитися і рухатися в такому напрямку.

Ви напередодні познайомилися ближче з колективом команди, провели кілька тренувань, які перші враження?

– Вибудовується хороша взаємодія. Хлопці самі розуміють, що який би тренер перед ними не стояв, їх завдання – це працювати та робити все, щоб виконати ті завдання, які перед ними ставить керівництво. Також потрібно грати для вболівальників, ці люди, які вболівають за “Металіст 1925” мають радіти матчам та результатам команди. Для цього потрібно здобувати перемоги.

Щодо взаємодії з футболістами, два тренування – це мало, щоб повноцінно познайомитися з колективом, пізнати кожного. Бо це тонка робота, оскільки кожен гравець має різну психологічну готовність. Потрібен деякий час. Але мені сподобалося, як пройшли перші тренування, хлопці працювали з задоволенням та віддавалися процесу.

– Але ж загалом ви знаєте команду, бо ми чи не завжди бачили вас на домашніх матчах “Металіста 1925” у минулому сезоні?

– Загалом – так. У сезоні приїжджали на матчі, дивилися. Але влітку був період підготовки, команда змінилася, багато гравців пішли, багато прийшли, ймовірно, хтось ще приєднається до колективу. Уже не та команда, яка була навесні. На зборах у мене були свої завдання з другою командою, над якими я працював.

Останнім часом у головній команді “Металіста 1925” дебютували кілька хлопців з юнацької команди, інші брали активу участь у тренувальному процесі. Чи можна припустити, що люди з якими ви працювали, можливо, ще трошки більше довіри отримають?

– Вони будуть працювати, як всі, вони мають показувати себе і надалі. У мене вимог буде більше до них, бо я знаю всі їхні сторони, як сильні, так і слабкі. Ми будемо підтягувати молодих гравців під першу команду. Але, на даний час, я тільки прийшов у першу команду, мені потрібно ближче познайомитися з цими хлопцями, зануритися в роботу з ними та знайти оптимальний склад, щоб була та гра, яку я хочу бачити у виконанні команди.

Ви дебютуєте на посаді в кубковій грі проти “Локомотива”, які плани та очікування від цього матчу?

– Очікування прості – потрібно перемагати, щоб хлопці відшукали дух переможців, щоб вони отримували задоволення від футболу. Фарт у футболі також потрібно заслужити, він просто так не дається. Колектив хороший, просто трошки чогось не вистачає, треба це знайти та зробити так, щоб все було добре, – зазначив Карпенко.