Другий раунд кваліфікації Ліги чемпіонів сезону 2024/25
Середа, 31-е липня Сербія, Белград. Стадіон “Партизана”
Арбітр: Маріан Барбу (Румунія)
“Партизан” 21:00 “Динамо”
ТВ: 2+2, Динамо TV, Youtube-канал “Динамо Київ”

Партизан”: останні новини

Ну що тут сказати… Розтрощило “Динамо” сербів. Не побачили ми у першому матчі ніяких розхвалених атакувальних легіонерів “Партизана”. А те, що і забили підопічні Александара Станоєвича, динамівці за фактом привезли самі собі.

Запам’ятався у складі “трунарів” лише Сальданья, який оформив дубль. Але, навіть враховуючи усі недоліки та прогалини киян в обороні, зусиль одного 24-річного бразильця замало. Щоб відіграти гандикап у чотири пропущені м’ячі потрібен дует з праймових Мессі та Роналду. Це був тотальний погром, і на цьому крапка.

“Партизан” не здивував нічим від слова зовсім. Карма за участь у “братському турнірі” спрацювала на всі 110%. Що тут ще аналізувати.

Орієнтовний склад “Партизана”: А. Йованович, де Медіна, Маркович, Муякич, Антич, Арріага, Го, Захід, Натхо, Ібрагім, Сальданья, Тріфунович.

“Динамо”: останні новини

СаШо у своєму традиційному (в принципі традиційному для більшості тренерів “Динамо”) підійшов з усією скромністю до післяматчевого коментаря в Любліні. 

“Відразу хочу наголосити, що завдання ще не вирішене. Є ще матч-відповідь, тож будемо продовжувати готуватися до нього в тому ж напрямку, що й до цієї гри. Будемо дивитися та розбирати перший матч, аналізувати власні помилки, без яких футболу не буває. Але найголовніше – це старання, яке було на полі, наші напрацювання, хлопці виконували установку на гру, й тепер маємо доволі непоганий результат перед матчем-відповіддю”, – так Олександр Шовковського прокоментував розгромну перемогу над “Партизаном” у першому матчі.

Звичайно, наставник “біло-синіх” лукавить. Як і на рахунок ще не вирішеного завдання, так і “непоганого” результату. Об’єктивно, щоб відіграти різницю відразу у чотири м’ячі потрібне справжнє чудо. Так, скоріше за все, зважаючи на проблеми в обороні, які ми побачили у поєдинку у Польщі та проблеми, які нікуди не ділися з минулого сезону – “Динамо” пропустить. Проте, водночас, згадуючи зони, які футболісти сербської команди залишали за своїми спинами і чудову ігрову форму атакувальних гравців “біло-синіх”. То, і віце-чемпіон України точно знову залишить свій автограф, а напевно і не один, у воротах “трунарів”.

Загалом, потрібно виходити і робити все те, що і продемонстрували динамівці у Любліні. Вертикальний динамічний футбол з агресивними флангами. Все.

Якщо говорити про стартовий склад на матч-відповідь, то тут все неймовірно очевидно. Ну хто буде змінювати стартову одинадцятку, коли твоя команда виграла минулий матч з рахунком 6:2?! Абсолютно риторичне питання. Хіба що, умовний Пеп Гвардіола у свої пікові прояви надмірної геніальності. Але, у даному випадку, на щастя, іспанець не тренує столичний колектив, хехе.

А тим більше, коли мова йде про прагматичного та стриманого в хорошому сенсі наставника. Шовковський сам ж собі не ворог. Хіба що, можливо коуч “біло-синіх” побереже з перших хвилин Ярмоленка. І на цьому, напевно, з ротацій буде все.

Орієнтовний склад “Динамо”: Бущан, Караваєв, Дячук, Попов, Вівчаренко, Буяльський, Бражко, Шапаренко, Ярмоленко, Ванат, Кабаєв.

Партизан” – “Динамо”. Особисті зустрічі

5:0 за перемогами, різниця м’ячів 18:5 – що тут ще коментувати? Тотальна, ні, навіть не так. Монструозна домінація, без шансів. Двічі “трунарів” на груповому етапі Ліги Європи сезону 2017/18 перемагало “Динамо” часів Олександра Хацкевича.

І як вже було сказано у попередньому прогнозі, ще два рази в рамках вже Ліги чемпіонів, ще за часів СРСР, динамівці не залишали шансів для сербів. 5:0 – за сумою двох матчів.

Статистика очних поєдинків:

Перемоги: 0 – 5

Забиті м’ячі: 5 – 18

У середньому голів за матч: 1.00 – 3.60

Найбільша перемога: 2:6