Сьогодні, 30 липня відбувся матч третього туру групової стадії турніру Олімпійських ігор 2024 між збірними України та Аргентини.

Олімпійський турнір, груповий етап. 3-й тур.

Україна – Аргентина 0 : 2.

0 – 1. Альмада – 47.

0 – 2. Ечеверрі – 90+2.

Українці у першому турі несподівано поступилися Іраку, але потім у меншості на 90+8 хвилині вирвали перемогу в Марокко. Аргентина у стартовому матчі на ОІ поступилися Марокко, але у другому турі розібралися з Іраком. Таким чином, для того щоб гарантувати собі вихід в 1/4 фіналу і не зважати на паралельну гру підопічним Ротаня варто було лише перемагати.

Руслан Ротань у стартовому складі зробив одну, але дуже прогнозовану заміну. Замість дискваліфікованого Салюка у центр захисту вийшов Таловєров.

Початок зустрічі був дуже складний для збірної України. Підопічні Маскерано взяли м’яч під власний контроль, а українці не могли вийти із захисту в атаку. Проте, варто віддати належне нашим хлопцям, які намагалися грати спокійно та організовано і не давали супернику багато вільних зон. Поступово колектив Руслана Ротаня почав грати сміливіше і м’яч частіше доходив до заключної третини поля. На жаль, не вистачала завершального удару, але перспективних атак було достатньо.

Наприкінці тайму аргентинці знову активізувалися і створили дійсно два небезпечні моменти. Спочатку Альварес з вигідної позиції не влучив у площину воріт, а через декілька хвилин Гондоу не зміг переграти Фесюна. Українці у компенсований час могли відкривати рахунок, але удар Рубчинського парирував голкіпер. На перерву суперники пішли без голів, але за українську збірну не було соромно. У паралельному матчі Марокко громило Ірак, тому підопічних Ротаня влаштовувала лише перемога.

На жаль, відразу після перерви українці пропустили. Підопічні Ротаня провалилися у центрі поля, а Альмада шикарним ударом з-за меж штрафної влучив у кут – 0:1. Не можна було давати пробити одному із лідерів збірної Аргентини, але наші центральні захисники не підстрахували Рубчинського.

За рахунком підопічні Маскерано грали впевнено, а в наших хлопців у позиційному футболі мало що виходило. Пропущений гол вплинув на психологічний стан нашої команди. У першому таймі хоч щось створювали, а після перерви взагалі не турбували голкіпера збірної Аргентини. Аргентинці грали прагматично, але хто їх в цьому буде звинувачувати?

У підсумку, збірна України завершує свої виступи на дебютній Олімпіаді. Самі собі створили проблеми у першому матчі і не змогли вийти з цієї ситуації.