Президент НК Пробій Віталій Шевага пригадав минулий сезон, розповів про кадрову ситуацію в команді, а також про завдання на дебютний сезон у Другі лізі.

Відновлення бренду

– У Городенці завжди пам’ятали про Пробій, – говорить пан Шевага. – І не сумнівалися, що з часом клуб повернеться на притаманні йому висоти. Років шість тому з’явилася ідея об’єднати зусилля заради відродження цих футбольних традицій і повернення клубу. Серед тих, хто відроджував клуб – Євген Драганчук.

Почали в 2018-му, а вже пізніше, в 2023-му, до мене звернувся керівник відділу у справах молоді та спорту Городенківської районної державної адміністрації Василь Степанович Чупрун, пообіцяла підтримку місцева громада. Словом, пішов процес відновлення. Правильний процес, із об’єднанням усіх зусиль – і великий футбол, і ДЮСШ.

Фінансована ситуація

– Наш головний спонсор надав певну значну суму, ще кілька спонсорів пред’явили свої зобов’язання по сумах, які вони готові виділити на сезон. Маю сказати, що Пробій недарма називається «народною командою» – до справи підтримки футболу в Городенці долучилося багато людей, багато підприємств і організацій. Маємо порозуміння й із місцевою владою. Тож у цьому плані все гаразд, ми розвиваємося та плануємо нашу роботу на кілька років наперед.

Враження від минулого сезону

– Коли команда здобуває срібні медалі чемпіонату України, бронзові – чемпіонату області, лише в екстра-таймі програє в фіналі Кубка Івано-Франківщини – то є і гордість за прогрес, але й гіркота за те, що в вирішальних матчах могли витиснути максимум. Але це вже історія.

Кадрова ситуація

– Залишили команду воротар Ярмощук, захисники Андрусяк, Писко та Романчук, півзахисники Комуніцький і Семенюк, нападник Захарук.

Підписали воротаря Сердюка (Прикарпаття-Тепловик), досвідченого захисника Івана Білого (Куликів-Білка), Феліповича (ФК Вільхівці), нападника Василенка (Флоренс-Ніка). Загалом, вважаю, команда зберігає свою награну основу. Чудові майстри Волошинович, Борисевич і Сондей повертаються на професіональний рівень. Той же Білик відсвяткує в Другій лізі своє 40-річчя – і ми всі раді, що цей досвідчений і відданий старожил клубу доріс до такого рівня.

Завдання на Другу лігу

– Ми не розкидатимемося гучними словами. Звісно, НК Пробій – дебютант ПФЛ. Але в наших тренерів і гравців є значний досвід. Ми постаралися не просто зберегти склад, а й підсилити. Тож навіть у першому сезоні в Другій лізі постараємося виступити якомога більш гідно. Будемо старатися грати на перемогу в кожному матчі, а на фініші футбол всіх розподілить по їхніх місцях.

Відчуття перед дебютом

– Зізнаюся вам чесно, цей рік настільки інтенсивний для НК Пробій, що ми не випадали з ігрового ритму та не мали відчуття, що у нас якісь відпустки, міжсезоння. У сезоні 2023/24 біля 50 матчів провела наша команда. Фінал чемпіонату України серед аматорів відбувався 28 червня – в розпал Євро-2024. Розумієте, наскільки небагато часу залишалося на відпочинок, збори, контрольні матчі? Отже, ми не випадали з процесу та чекаємо з інтересом дебюту в Другій лізі та Кубку України серед професіоналів, – підкреслив президент НК Пробій.

Пресслужба ПФЛ