Орест Кузик протягом дитинства та юності займався футболом в академії “Карпат”, але до першого колективу приєднався лише у 29 років.

“Пропозиція надійшла з клубу ще зимою. Я розумів, що в мене ще півроку контракту в Одесі і просто так мене ніхто не відпустить. Не міг підвести тренера, тому що він на мене розраховував і нам треба було здобувати очки, щоб залишити команду як можна вище в турнірній таблиці.

Старався дивитися матчі “Карпат”. Особливо, коли були суперники, такі як “Інгулець”, “Лівий Берег”, “Епіцентр”.

Найбільш зручніше себе відчуваю під нападниками. Останні декілька років в “Чорноморці” я грав завжди на цій позиції. Якби зараз треба було зіграти на фланзі чи можливо під певну тактичну схему – немає проблеми”. 

“Я повернувся додому в свій рідний клуб, в якому я починав робити перші кроки в футболі. Досить велику кількість гравців я знав, тому адаптації мені не треба. Головне, щоб зігратися краще, розуміти партнерів. Для того і є збори. Думаю, що до початку чемпіонату вже награємо певні зв’язки і нам буде набагато легше. Будемо здобувати як можна більше перемог і будемо “Карпати” піднімати як можна вище в турнірній таблиці”, – розповів футболіст.

Кузик народився у Львові і в 6 років приєднався до академії “Карпат”. У 16-ть його запросили в “Динамо”.