В рамках 37-го туру чемпіонату Італії Мілан ще на крок наблизився до омріяного чемпіонства, впевнено здолавши Аталанту.

Серія А, 37-й тур.

Мілан – Аталанта  2 : 0.

1 – 0. Леау – 57.

2 – 0. Тео Ернандес – 75.

“Мілан”: Маньян, Калабрія (Флоренці 79), Калулу, Томорі, Ернандес, Тоналі (Беннасер 63), Кессі, Салемакерс (Мессіас 55), Круніч (Бакайоко 80), Леау, Жиру (Ребіч 55)

“Аталанта”: Муссо, Паломіно (Деміраль 80), Де Роон, Джимсіті, Хатебур (Скальвіні 79), Фройлер, Коопмейнерс, Дзаппакоста, Пессіна (Бога 70), Пашаліч (Малиновський 55), Муріель (Сапата 55)

Попередження: Жиру 44, Кессі 67, Беннасер 90+1 – Коопмейнерс 53, Малиновський 87

Очки надзвичайно потрібні обом колективам: “россонері” з Інтером борються за Скудетто (до старту зустрічі їх відділяли лише два пункти), а “Богиня” намагається зачепитись бодай за якісь єврокубки, адже вперше за три сезони пролетіла повз Лігу чемпіонів.

Джан П’єро Гасперіні ухвалив рішення залишити Руслана Маліновського в запасі. Вочевидь, притримував на роль джокера. Перша третина зустрічі була доволі динамічною, з активним просуванням команд вперед без особливої розвідки. Та вболівальники на Сан-Сіро часто свистіли, адже Мілан та Аталанта грали взагалі без гостроти попереду.

Підопічні Піолі завдали лише кілька пострілів, хоч більше контролювали гру: Тоналі бив з метрів 30-ти, Леау двічі цілився з напівфлангу. Аталанта відповіла теж негостро: Паломіна намався забити через себе, але рикошет пом’якшив удар; Муріель та Дзаппакоста перевіряли Меньяна з-за меж штрафного – той на місці.

Наприкінці тайму Мілан прагнув пенальті: Джимсіті боровся з Жиру, поставив руки на плечі візаві, а Олів’є, відчувши дотик, завалився. Апеляції були настільки емоційними, що форвард побачив перед собою жовту. Фол, до слова, був ще до штрафного. На перерву колективи йшли за мінімальної переваги господарів, але не на табло.

Дзапакоста на старті другого тайму пробивав: м’яч після удару з рикошетом небезпечно приземлився на сітку зверху після втручання Меньяна. У відповідь Ернандес підступно закручував сферу у ближній кут зі штрафного – Муссо і всій Аталанті відверто пощастило. Тренери освіжили атакувальні лінії: вийшли Ребіч та Мессіас у Мілана, а Сапата й Маліновський в Аталанти.

І одразу господарі забили. Калулу в обороні виборов м’яча у Маліновського, віддав на Мессіаса, а той закинув на Леау. Рафаель виграв забіг в оборонця й пробив поміж ніг кіперу. 1:0 засвітилось на табло, трибуни ожили. Цікавішим став і футбол. Аталанта швидше почала рухатись й просуватись до воріт суперника. Зокрема, Руслан міг швидко реабілітуватись, але Сапата після хитрої передачі українця пробив вище. “Россонері” відповідали контрвипадами.

Маліновський був майже непомітним, але на 71-й нагадав про себе, чудово подавши на Сапату. Той з кількох метрів схибив. “Богиня” намагалась насідати, а Мілан грамотно захищався і… забив, хоч давненько не бував біля воріт візаві. Тео Ернандес виконав фантастичний спринт від свого штрафного до чужого і результативно пробив.

Джан П’єро Гасперіні кинув у бій Скальвіні та Демірала, але другий гол відверто нокаутував Аталанту. Команда, здавалось, втратила надію відігратись й не надто активно йшла вперед. Доволі “сірим” був і Маліновським, якому перекривали кисень. Руслану мало що вдавалось, тому на нервах він сфолив, за що побачив перед собою жовту картку. Через перебір попереджень українець не зможе зіграти у матчі останнього туру проти Емполі. Також сфера після удару хавбека збірної України полетіла далеко на трибуни.

Перемога впритул наблизила Мілан до чемпіонства у Серії А. Зараз “россонері” на 5 пунктів випереджають Інтер, який ще сьогодні гратиме з Кальярі. Якщо “нерадзуррі” програють або ж зіграють внічию, команда Стефано Піолі завоює Скудетто. Аталанта ж суттєво погіршила свої шанси бодай на кваліфікацію Ліги конференцій.