Вже колишній тренер Звягеля Юрій Вірт розповів про роботу з командою, яка перед стартом чемпіонату вирішила взяти вимушену паузу.

– Як прокоментуєте останні новини про неучасть Звягеля у Першій лізі?

– Команду розпустили. Можу тільки підтвердити слова президента клубу Дмитра Костюка, що Звягель не вийде на новий сезон. Весь колектив написав заяву про звільнення. З нами повністю розрахувалися.

– Ваша співпраця зі Звягелем вийшла короткотривалою. Що особисто вам дав цей досвід роботи на Житомирщині?

– Вперше у своїй тренерській кар’єрі я приймав команду наприкінці чемпіонату, коли залишалося грати 1,5 місяці і треба виконати завдання. Команда вела боротьбу за перше місце. Дві великі різниці: коли ти готуєш команду до сезону і застрибуєш в останній вагон на ходу. Зрозуміло, що десь не все могло піти за ідеальним сценарієм.

– Не шкодуєте, що заради роботи у Звягелі полишили роботу телевізійним експертом на УПЛ ТБ?

– У жодному разі. Робота на телебаченні – класний досвід, але я – тренер, і з радістю відгукнувся на запрошення Дмитра Костюка. Я відчуваю себе у своїй тарілці біля поля. На превеликий жаль, моя історія у Звягелі протривала всього 3 місяці. Амбіції у команди були. Хотілося б ще попрацювати з цими гравцями, але не все від нас залежало. Команда будувалася хороша. Ми б точно могли навести галасу у Першій лізі.

– Навіть так? У дебютному сезоні?

– Був такий період, коли ми готувалися до чемпіонату і Полісся віддавало нам в оренду Ндукве, Янакова та Грицука. Коли грати “стики” з Хустом, команда добре підготувалася. Два тижні готувалися – і гра показала, що по ділу їх обіграли. Я відчув кайф, адреналін, чого не вистачало в телевізійній студії. Чекатиму з нетерпінням нового виклику.

– Які у вас були відчуття перед дебютом клубу в Першій лізі?

– Я бачив, що нам треба закрити 2-3 позиції – і Звягель точно б боровся за УПЛ. Я думаю, що команда могла сміливо боротися за топ-4 у Першій лізі. Повірте мені, Звягель точно б став одним з відкриттів Першої ліги. Дуже прикро, що за тиждень до початку чемпіонату команда знялася.

– Який ваш наступний крок?

– Я розумію, що всі команди готуються до старту чемпіонату. Всі з тренерами. Не так легко працевлаштуватися. Звичайно, я відкритий до пропозицій.

– А що з футболістами?

– Футболісти в перемовинах. Я отримую дзвінки по тих гравцях, яких переглядають, тому не маю жодних сумнівів, що хлопці знайдуть собі нові команди. Гравці, з якими я попрацював у Звягелі, мають хороший потенціал і багато пограли. Дуже професійне відношення.

– На телебачення назад не кликали? З появою в Інгульці Василя Кобіна точно є вакансія на УПЛ ТБ.

– Запрошень поки не було. Я готовий розглянути таку можливість. Це також цікава робота, але непроста, – сказав Вірт в інтерв’ю Українському футболу.

Нагадаємо, Звягель минулого сезону фінішував третім у Другій лізі та в перехідних матчах здобув право виступати Першій лізі.Тепер команду у другому дивізіоні замінить Кремінь.