В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» Юрій Вірт розповів, що коли очолював Верес, то команда не могла дозволити собі великі зарплатні для гравців. Через це у тренера виникла напружена розмова із президентом клубу.

«За три тури до кінця позаминулого сезону, коли ми не потрапили в десятку і президент сказав: «Ми розірвемо з тобою контракт, бо ти не виконав завдання». Іван Олексійович перед початком чемпіонату поставив мені завдання запросити нових гравців на 1000 доларів зарплати, умовно кажучи – і все. А потім вони не могли вже домовитися з футболістами, пропонуючи 3-4 тисячі доларів. Футболісти відмовляли».

Також Вірт зазначив, що він вмовляв футболістів на скромніші умови, в той час, як колишній спортивний директор Вереса В’ячеслав Шевчук цього зробити не міг.

«Коли в перемовинах брали участь президент, його заступник та колишній спортивний директор Шевчук – жодного футболіста вони не підписали. А мені потрібно було новачків вмовляти на ще скромніші умови. І я це зробив.

Нас тоді залишив Рома Гончаренко, який отримав запрошення в Колос. Коли я президенту сказав: давайте поговоримо по совісті: ви говорили «Рятуй команду», а зараз ви говорите: «Ти не виконав завдання і ми тебе звільняємо»? Я не зрозумів цього. Він погодився зі мною, але рішення було вже прийнято. Я дав слово залишити Верес в УПЛ», – сказав Вірт.