Аргентина обіграла Ірак в рамках другого туру групового етапу футбольного турніру на ОІ-2024.

Олімпійські ігри, Група В, тур 2

Аргентина U-23 – Ірак U-23 – 3:1

Голи: Альмада, 13, Гонду, 62, Фернандес, 85 – Хуссейн, 45+4

У першому турі Аргентина зі скандалом програла Марокко, “альбіселесте” навіть подавали скаргу до ФІФА. Ірак же переміг Україну, теж не зовсім спокійно, бо пенальті за фол Таловєрова викликав чимало дискусій.

Словом, перемоги більше потребували підопічні Хав’єра Маскерано. Це й було помітно зі стартом гри. Вже на 13-й хвилині тиски дав результат. Після подачі на лінію воротарського Альварес поборовся за м’яч, той відскочив до Альмади, і Тьяго потужним ударом спрямував його в сітку.

Після стартового шоку Ірак вирівняв гру, а перед самісінькою перервою взагалі зрівняв рахунок. Після такого ж банального навісу. Досвідчений Отаменді програв боротьбу в повітрі кривднику України. Алі Хуссейн, який забивав нам у минулому матчі, знову відзначився забитим м’ячем.

Ось у другому таймі ми побачили Аргентину як фаворитку. Потужний тиск на чужі ворота, мінімум небезпеки біля своїх. А гол знову після навісу. Зенон подав з правого флангу, іракський голкіпер помилився з вибором позиції і Гунду без перешкод переправив м’яч у сітку.

Помилку першого тайму Аргентина не повторила. Щоб не дати Іраку навіть надії, “альбіселесте” наприкінці забили ще один гол. Ігнасіо Фернандес дуже красиво пробив з-за меж штрафного. Разом із перемогою Аргентина повернула собі хороші шанси на плей-офф. В останньому турі команда Маскерано зустрінеться з Україною.