Півзахисник “Шахтаря” Антон Глущенко підбив підсумки зборів, розповів про довіру з боку Марино Пушича та про носіння капітанської пов’язки.

Антоне, збори “Шахтаря” добігають кінця. Підсумуй першу зустріч з “Динамо” (Загреб).

Вважаю, що ми дуже добре контролювали гру, але, на жаль, припустилися важливої помилки, після якої пропустили м’яч. Звичайно, завжди хочеться перемагати, і дуже прикро, що завершуємо збори з поразкою.

Ти вийшов на поле з капітанською пов’язкою. Розкажи, будь ласка, чий це був вибір, як тобі повідомили і що відчував у той момент?

Перед теорією Містер запитав мене, чи був я коли-небудь капітаном. Я відповів, що ніколи, і подумав, що це просто запитання. Але під час теоретичного заняття він оголосив, що я буду капітаном. Чесно кажучи, я відчув певну ніяковість, адже це було вперше для мене, ще й у “Шахтарі”. Я дуже вдячний тренерові за це рішення, це додає мені впевненості.

Як ти впорався з хвилюванням у той момент?

На теоретичному занятті, після того, як мені оголосили про це, я трохи панікував, але коли їхали в автобусі, я про це забув.

Можливо, хтось із хлопців підтримав тебе? Тарас Степаненко або інші гравці щось казали тобі?

Тарас нічого не казав, але, напевно, кожен у команді, від гравців до тренерів і масажистів, пожартував перед грою. Було приємно, розуміючи, що це були гарні жарти.

Це твій перший повноцінний збір під керівництвом Маріно Пушича. Якими є підсумки?

Це, напевно, найдовші збори в моєму житті. Вони були дуже насиченими, важкими та інтенсивними, і мені це подобається, адже відчуваю, що зростаю. Порівнюючи з першим днем, я відчуваю, що прогресую.

Які три аспекти вдалося відпрацювати команді протягом цього місяця?

Ми покращили фізичні кондиції, інтенсивність і тактичну взаємодію.

Як оцінюєш шанси “Шахтаря” у новому сезоні?

Шанси завжди максимальні. Вважаю, “Шахтар” – найкраща команда в Україні, і ми маємо доводити це в кожній грі.

Нагадаємо, що донецький “Шахтар” та “Динамо” (Загреб) сьогодні зустрінуться в другому поспіль спарингу за два дні. Початок – о 20:00.