Жирона та Еспаньйол не визначили переможця у нудному контрольному матчі (0:0).

Жирона проводила третій матч на передсезонних зборах. Каталонці ще не перемагали, розписавши результативні нічиї з Олотом (1:1) та Монпельє (3:3). Артем Довбик, який відзначився красивим дублем проти французів, розпочав дербі у запасі. Опинившись в епіцентрі скандальної трансферної саги з Атлетіко, наш форвард може перейти в Рому. Віктор Циганков не потрапив навіть до заявки, адже продовжує відновлюватися від травми.

У стартовому складі каталонців дебютував “примара” МЮ Доні ван де Беек, який намагається перезапустити власну кар’єру під керівництвом Мічела. Саме нідерландець вигадав ефектну триходівку за участі Валері та Порту, яка ледь не завершилась голом Стуані. Уругвайський ветеран не зумів акцентовано пробити метрів з 10-ти.

“Папуги” миттєво відповіли ударом в поперечку. А потім ще й перевірили резервного кіпера Жирони – Хуана Карлоса – небезпечним пострілом Свенссона з лінії штрафного. У складі “біло-червоних” виділялись Арнау (на позиції опорника) і молодий вінгер Ікер Альмена, який наполегливо стукає у двері першої команди.

У перерві Анталя замінив 5-й літній новачок каталонців Алехандро Франсес. Капітан іспанської молодіжки щойно перебрався з Сарагоси. Стуані закотив у порожні після передачі Порту, однак гол скасували через офсайд.

Порту створив прекрасний момент для Вільї, який не зумів переграти кіпера ударом у дальній. Жирона по перерві сильно додала. Каталонці демонстрували вищу інтенсивність, цікавіше комбінували, але проблеми з реалізацією не дозволяли відкрити рахунок. Довбик провів весь матч на лаві запасних. Схоже трансфер Артема стає неминучим. Відхід українця і відсутність Абеля Руїса, який поїхав на Олімпіаду, змушують “біло-червоних” працювати над підсиленням атаки. Жирона досі не може перемогти на зборах, проєкт 2024/25 – ще дуже сирий.