Олімпійський турнір. Груповий етап
Україна U-23 – Марокко U-23
27.07.2024. 18:00
Трансляція – Суспільне Спорт

Україна U-23: останні новини

Українці аж ніяк не можуть занести собі до активу дебют на Олімпіаді. Підопічні Руслана Ротаня поступилися збірній Іраку – 1:2. Наша олімпійська збірна протягом більшої частини ігрового часу переважала свого суперника, створювала моменти. Безумовно, гра не була ідеальною, але на поразку аж ніяк не заслуговували. Коли Ілля Крупський відрив рахунок, здавалося, що три очки вже в кишені. Проте те, що сталося потім, пояснити складно. Спочатку після сумнівного пенальті суперник зрівняв рахунок, а потім навіть вийшов вперед. Футболісти збірної Іраку забили навіть більше, ніж створили. Чомусь українці буквально зупинилися після першого пропущеного голу. Не було тієї впевненості та агресії, а ось суперник став почувати себе більш розкуто. У Руслана Ротаня має бути безліч питань до своїх підопічних, адже таку гру ми точно не мали програвати.

Серед лідерів збірної у цьому матчі варто відзначити Крупського, Брагару, Хланя, Криськіва. А ось заміни аж ніяк не підсилили гру нашої команди. Запам’ятався лише Олег Федор, який намагався грати нестандартно. Стабільності у грі збірної України не було і якщо не додати, то розраховувати на перемогу проти Марокко не варто.

Орієнтовний склад Україна (U-23): Фесюн – Мартинюк, Таловєров, Батагов, Крупський, Рубчинський, Михайленко, Криськів, Хлань, Брагару, Сікан

Марокко U-23: останні новини

Дебютний на турнірі матч збірної Марокко вже увійшов в історію. Арбітр не зарахував гол аргентинців через офсайд у Крістіана Медіни на 106 хвилині — про це стало відомо лише через дві години після закінчення матчу. Таким чином, команди догравали три хвилини матчу через дві години після його офіційного завершення. Відігратися аргентинці вже не змогли. Марокканці святкували надважливу перемогу – 2:1. Підопічні Сектіуї сподобалися своєю активністю, агресією та динамікою. Наш найближчий суперник грав організовано, не давав аргентинцям розгулятися. Протягом 70 хвилин збірна Марокко домінувала, але на останніх хвилинах вже відчувалася втома. Було помітно, що такий темп команда не може витримувати протягом всього матчу. Варто також відзначити пресинг марокканців та постійні зміни позицій.

Шлях до Франції марокканців був доволі напруженим. У 2023 році пройшов Кубок Африки серед команд U-23, який дозволив визначити три команди, які напряму вийдуть на ОІ. Саме Марокко випала честь приймати той турнір. У півфіналі впоратися з Малі господарі Кубку Африки зуміли лише завдяки серії пенальті. У фіналі марокканцям протистояв Єгипет. Перемогу Марокко після нічиєї 1:1 в основний час приніс єдиний гол, забитий у додатковий. Відзначимо, що для Марокко це восьма Олімпіада. Найкращий результат – вихід з групи в 1972 році.

В заявці марокканців можна відзначити захисника “ПСЖ” Ашрафа Хакімі, а також екснападників “Барселони” Іліаса Ахомаша (“Вільярреал”) та Абде Еззальзулі (“Бетіс”).

Орієнтовний склад Марокко: Ель Каджуї — Хакімі, Букамір, Таргаллін, Ель Уаді — Річардсон, Ель Аззузі — Ахомаш, Ель Ханнусс, Бен Сегір — Рахімі

Факти та цифри

  • Українці вперше за вісім матчів програли;
  • Найкращий результат Марокко на ОІ – вихід з групи в 1972 році;
  • На Олімпійські ігри у Парижі збірна Марокко відібралася за підсумками Кубка африканських націй серед команд U23.

Останні матчі команд

Матчі збірної України U-23

Україна U-23 – Японія U-19 2:1;

Україна U-23 – Кот-д’Івуар U-20 2:2

Україна U-23 – Єгипет U-23 1:1

Україна U-23 – Парагвай U-23 2:2

Україна U-23 – Ірак U-23 1:2

Матчі збірної Марокко U-23

Марокко U-23 – США U-23 1:0

Марокко U-23 – Україна U-21 0:1

Марокко U-23 – Вельс U-21 2:0

Марокко U-23 – Бельгія U-21 2:2

Марокко U-23 – Аргентина U-23 2:1