Минай у рамках півфінального матчу плей-офф за УПЛ переміг Епіцентр.

“Фінал чотирьох”, який деякі вболівальники почали іменувати “меморіалом СК Дніпро-1”, повинен був виграти Металіст 1925 – колектив вартістю в 10 млн євро. В цьому були впевнені і журналісти, і букмекери, і фани. Втім, харків’яни вилетіли одразу ж, поступившись Лівому берегу в серії пенальті. Як наслідок, у фаворити турніру вирвався Минай.

Втім, для початку необхідно було переграти Епіцентр. Команда з Хмельниччини не змогла прорватись до еліти через стикові матчі навесні, але на тлі Вереса продемонструвала симпатичний футбол. Підопічні Сергія Нагорняка цілком могли вибити Минай – і старт зустрічі підтвердив амбіції.

Вже на 3-й хвилині новачок Запорожець відкрився на лівому куті штрафного й закрутив м’яч у праву дев’ятку. Поперечина врятувала закарпатців!

На 12-й же хвилині Епіцентр вирвався уперед. Мороз видав шикарну розрізну передачу на хід Миронюку, а той хитнув захисника у штрафному та поцілив у дальній нижній. 1:0!

Але Минай не виглядав безнадійно. Навпаки – підопічні Желько Любеновіча відповідали гострими атаками. Між поперечкою та пропущеним голом вони могли забивати двічі. На 5-й хвилині Гунічев увірвався на край карного майданчика й пробив у голкіпера, а на 6-й він же виходив віч-на-віч – Єгор перекинув голкіпера разом з воротами, однак перед цим заліз у офсайд.

Зрештою, на 19-й хвилині “лисиці” відігрались. Кораблін прийняв пас від Гунічева й стріляв з околиць штрафного, однак спробу накрили. Відскок підхопив Вакула, який змістився вздовж периметру та бахнув низом під ближню стійку – 1:1! Шикарний гол.

Наступні 20 хвилин пройшли на рівних. Команди демонстрували високу динаміку, багато відпрацьовували без м’яча (навіть Вакула не гребував чорновою роботою), могли виходити на рандеву з голкіперами… На це було приємно дивитись. Не вистачало тільки реальних моментів.

До перерви футболісти потішили вболівальників тільки довма епізодами. На 34-й хвилині Станіслав Кристін виконав лонгшот під ліву штангу, змусивши Бандуру виконувати ефектний сейв. Минай відповів вриванням Вакули на край штрафного – Владислав зумів обійти голкіпера, але подальший удар накрили.

Відпочивати команди відправилиь за нічийного рахунку. Початок другого тайму виявився невдалим для Епіцентру – подільці допускали багато втрат на власній третині й таки догрались. Пріхна на 57-й хвилині запресингував екс-одноклубника Ліповуза, після чого пробив у порожні ворота. 1:2! Минай вирвався уперед.

Щастя закарпатців тривало недовго. Сергій Нагорняк провів серію замін на 62-й хвилині, зокрема випустивши Івана Бендеру. 21-річний нападник віддячив за довіру, зрівнявши рахунок вже на 67-й – Бендера замкнув навіс Владислава Кристіна. 2:2!

Минай розгубився, а ще через 10 хвилин пропустив втретє. Миронюк увірвався на лівий край штрафного й спокійно виконав подачу на дальню стійку. Кравчук же пробив головою у протихід Бандурі – 3:2! Тепер вже Епіцентр виходив у фінал “турніру чотирьох”.

Одразу згадались камбеки Миная в УПЛ навесні. Чи зможуть підопічні Желько Любеновіча знову? Та звісно зможуть! Тим паче, що Епіцентр допоміг у цьому. На 85-й хвилині Миронюк отримав пряму червону за підкат у Корабліна, а рефері призначив штрафний. Подачу з нього Кораблін підрізав на дальню стійку – а там на замиканні зіграв Ременяк. 3:3!

Напруги додала ще й тривала перевірка VAR. Гол таки зарахували. Минай ще й побіг за перемогою в компенсований час, організувавши серію кутових – і міг забивати вчетверте зусиллями Корабліна. Після його удару з лінії півкола м’яч зрикошетив від захисника й пройшов над поперечкою. Зрештою, свисток Дмитра Коваленка відправив команди в серії пенальті.

На жаль для Епіцентру, Равлик схибив з “позначки” – а от гравці Минай реалізували п’ять із п’яти. Закарпатці тріумфували, прорвавшись до фіналу плей-офф за УПЛ. Там на “лисиць” чекає Лівий берег.