Другий раунд кваліфікації Ліги конференцій сезону 2024/25
Четвер, 25-е липня Словенія, Любляна. Арена “Стожице”
Арбітр: Мілош Міланович (Сербія)
“Олімпія” 20:00 “Полісся”
ТВ: Megogo

Олімпія”: останні новини

Словенці теж отримали нового головного тренера цього літа. “Олімпію” очолив іспанський спеціаліст 47-річний Віктор Санчес, який встиг попрацювати у “Малазі”, “Бетісі”, “Депортіво” та “Олімпіакосі”.

Примітно, що під керівництвом нового фахівця “дракони” перемогли у всіх товариських матчах у це міжсезоння. Йдеться про тріумфи над румунською “Глорією” (2:0), боснійським “Сараєво” (1:0), чеським “Словацко”(3:1), та болгарським “ЦСКА 1948” (3:0). Ба більше, словенська команда вже встигла успішно стартувати у національній першості. У першому турі чемпіонату “Олімпія” також перемогла, впевнено оформивши три очки у матчі проти “Примор’я” – 2:0.

Якщо говорити про минулий сезон, то “Олімпія” не зуміла захистити чемпіонство та стала лише третьою. А найбільшим успіхом в єврокубках для словенської команди вважається стадія плей-оф кваліфікації Ліги Європи. Загалом, це бойовита команда з цікавим тренером та характером.

Орієнтовний склад “Олімпії”: Відовшек, Суалехе, Ратник, Мухамедбегович, Сілва, Доффо, Агба, Лукас, Брест, Бултам, Коїч.

Полісся”: останні новини

Житомиряни вирвали цю історичну путівку в єврокубки, завдяки доволі сенсаційній перемозі над тоді вже чемпіоном України – донецьким “Шахтарем”. Хоча і “гірникам” Маріно Пушича у тій зустрічі вже нічого від слова зовсім було не потрібно.

Після того керівництво житомирського клубу провело ротацію на тренерському посту – Сергія Шищенка замінив дебютант у дорослому футболі Імад Ашур. До того ж, “Полісся” знову провело масштабну трансферну кампанію, навіть можна сказати чергову фундаментальну перебудову.

Стан “вовків” покинули досвідчені Шабанов, Кравець, Бойко, Петряк, Кравченко та багато інших. В тому числі і легіонери. Наприклад, з “Полісся” пішли Ндукве та Фортюне. На вхід менеджмент поліського клубу також попрацював плідно. З найяскравіших можна виділити двох лідерів тліючого у всіх сенсах “Дніпра-1” Сарапія та Гуцуляка, та капітана бронзового призера УПЛ Данила Бескоровайного.

Щодо тренувальних зборів у це міжсезоння, то, незважаючи на свої амбіції та проривний як для українських реалій маркетинг, житомиряни провели абсолютно усі свої спаринги проти українських колективів. При цьому, мова йде далеко не про перші величини у нашому футболі. Задумка тренерського штабу? Тим не менше, житомиряни здобули три перемоги з чотирьох можливих. “Полісся” мінімально обіграло першолігову “Кудрівку-Ниву” (2:1) та середянка УПЛ – черкаський ЛНЗ (1:0). Ще був розгром над аутсайдером минулої кампанії рівненським “Вересом” (4:1) та результативна нічия з ще одним представником Першої ліги – “Епіцентром” (2:2).

Враховуючи велику ротацію ростеру у це літнє вікно, тиск у вигляді дебюту в єврокубках та не знайомого до цього з дорослим футболом коуча, від “Полісся” можна очікувати цілий спектр абсолютно діаметральних результатів та гри. При цьому сам 36-річний Імад Ашур налаштований дуже позитивно.

“Історичний поєдинок, історичний настрій, чарівний. Дуже був цікавий, непередбачуваний зі складнощами, але нормальними для будь-якого процесу в період підготовки. Вийшли наразі на заключний тиждень перед стартом. В гарному настрої, з величезним бажанням створити щось історичне”, – розповів тренер “Полісся” напередодні матчу проти “Олімпії”.

Одне можна стверджувати точно: “вовкам” у поєдинку проти “олімпійців” точно не допоможе новоспечений центрбек Данило Бескоровайний та лідер минулого сезону Бені Макуана.

Орієнтовний склад “Полісся”: Кудрик, Михайличенко, Чоботенко, Сарапій, Тейлор, Танковський, Таллес, Мустафаєв, Назаренко, Гуцуляк, Луїфер.