Києвське Динамо в Любліні впевнено перемогло сербський«Партизан»в  першому матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Ліги чемпіонів УЄФА. Кваліфікація. Другий раунд. Перший матч.

«Динамо» Київ – «Партизан» – 6:2

Голи: Шапаренко, 40, Бражко, 42, Караваєв, 45+1, Кабаєв, 55, Волошин, 83, Піхальонок, 90+2 – Сальданья, 22 (пен.), 66

 Попередження: Бражко, 47 – Сальданья, 1, де Медіна, 11, Арріага, 81

«Динамо» Київ: Бущан – Вівчаренко, Попов, Дячук, Караваєв (Малиш, 46) – Шапаренко (Лонвейк, 87), Бражко (Андрієвський, 86), Буяльський (Піхальонок, 46) – Кабаєв, Ванат, Ярмоленко (Волошин, 69).

Запасні: Нещерет, Моргун, Супряга, Себальйос, Біловар, Дубінчак.

«Партизан»: А. Йованович – Антич, Муякич, Маркович, де Медіна (Філіпович, 60) – Захід (Натхо, 59), Го (Щекич, 46), Арріага – Калулу (Тріфунович, 77), Сальданья, Ксандер (Ібрагім, 60).

Запасні: Крунич, Стеванович, Юрчевич, Д. Йованович, Овусу, Степанович, Лазаревич.

Арбітр: Крістіан Дінгерт (Талліхтенберг, Німеччина).

Стадіон: «Арена Люблін» (Люблін, Польща).

Обидві команди розпочали активно. “Біло-сині” могли відкрити рахунок на 4-й хвилині, але удар Кабаєва з гострого кута парирував кіпер, а Ярмоленко на добиванні пробив вище воріт. Згодом він не влучив у рамку головою, а Буяльський розім’яв воротаря з лінії штрафного.

А на екваторі тайму белградці отримали шанс повести в рахунку. Це Караваєв у межах штрафного замість м’яча вдарив у ногу Калюлю, а рефері після перегляду повтору призначив пенальті. До позначки підійшов Салданья і ударом по центру вивів “Партизан” уперед.

У відповідь “Динамо” додало обертів. Утім, справжній момент кияни створили аж на 35-й хвилині, коли Кабаєв після передачі Ярмоленка пробив під поперечину – сейв Йовановіча. А потім команда Олександра Шовковського перетворила кінцівку тайму на нічний жах “могильників”.

Упродовж шести хвилин “Динамо” тричі розписалося у воротах белградців. Спершу Кабаєв відкинув під удар Шапаренко, а той потужно поклав під поперечину. Далі Бражко класно поклав корпус на підбиранні та з льоту вгатив від дальньої стійки. А в доданий арбітром час Караваєв із рикошетом влучив у дальній кут після передачі Ваната.

Окрилені “біло-сині” продовжили тероризувати оборону сербського гранда й після перерви. Серія атак “Динамо” призвела до четвертого забитого м’яча на 55-й хвилині. Це Кабаєв отримав м’яч у центрі поля, просунувся вперед і забив класним пострілом під стійку з-за меж штрафного.

Лише тепер віце-чемпіон України трохи розслабився. “Партизан” зумів цим скористатися на 66-й хвилині – Салданья з меж воротарського майданчика заштовхав м’яч за лінію після флангової атаки. Утім, цей локальний успіх став для “могильників” останнім.

“Динамо” надалі повністю контролювало перебіг подій, а під завісу поєдинку покарало любителів подорожувати до Росії ще двома забитими м’ячами. На 83-й хвилині Попов другим темпом після удару Бражка зі штрафного замкнув простріл Волошина. А в доданий час останній знайшов у штрафному Піхальонка, який відсвяткував дебют за киян технічним голом – 6:2 у підсумку, а матч-відповідь перетворився на формальність.